Ana içeriğe atla

Aşçılık Programı “Medya ve Gastronomi” dersinde önemli konuşmacıları ağırladı

Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı “Medya ve Gastronomi” dersi kapsamında önemli konuşmacıların katıldığı söyleşiler düzenledi.

Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı “Medya ve Gastronomi” dersi kapsamında önemli konuşmacıların katıldığı söyleşiler; Aşçılık Programı, Tıp Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinden öğrencilerin de katılımıyla gerçekleşti.

Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ “Medya ve Gastronomi” konulu söyleşi için 9 Mart 2017 Perşembe günü Aşçılık Programı öğrencileriyle bir araya geldi. Söyleşide medyanın yemek kültürü ve alışkanlıkları üzerine etkisinden bahsedildi. Ayrıca yemek blog yazarlığına son zamanlarda artan ilgi ve önemin üzerinde duruldu. Bu konuya ilgisi ve yeteneği olan öğrencilerle Sofra Dergisi’nin ortak çalışmalar yapabileceği önerisi getirildi. Araştırmacı-yazar Deniz Gürsoy Deniz Gürsoy, “Türkiye’de ve Dünyada Gastronominin Gelişimi ve Medyaya Yansımaları” konulu söyleşisi için 23 Mart 2017 Perşembe günü Aşçılık Programı öğrencileriyle bir araya geldi. Söyleşide dünyada ve Türkiye’de yeme-içme kültüründen bahsedildi. Gastronomi tarihinde küresel ve yerel anlamda gerçekleşen değişikliklere, örnekler üzerinden değinildi.1968'de Robert Koleji’nden mezun olan Deniz Gürsoy 1972'de Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Çeşitli şirketlerde üst düzey yöneticilik ve genel müdürlük görevlerinde bulunan Gürsoy Gastronomi ve Aşçılık Bölümlerinde de başvurulan kaynak eser niteliğinde birçok yayına imza attı.

Deniz Gürsoy’un Kitapları:

Çilingir Sofrasında Rakı, Çilingir Sofrasında Rakı Mezeleri, İnceliklerin Kadehindeki Şarap, Zengin Sofraların Lüks Tatları, Denizin Çıtırı Hamsi, Aşkın ilacı Çikolata, Sobetin Bahanesi Kahve, Tarihin Süzgecinde Mutfak Kültürümüz, Yemekçiliğin Evrimi

Haber Tarihi: 09/03/2017

Son güncelleme tarihi: 27.03.2024