Ana içeriğe atla

Aşçılık Programı Medya ve Gastronomi dersi kapsamında “Gastronomik Söyleşiler” devam ediyor…

Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından düzenlenen Gastronomik Söyleşiler; Şubat ayında farklı konu ve konuşmacılarla öğrencileri buluşturdu.

Master Chef Aydın Demir “Bugünlerde neden herkes şef olmak istiyor?” konulu sunumu ile 7 Şubat 2018 tarihinde öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşide Demir, aşçılığın neden popüler bir meslek olduğundan, mesleğin geleceğinden ve deneyimlerinden bahsetti.Aydın Demir, Master Chef olmanın yanı sıra Türk Mutfağı alanında çalışan, eğitmen ve TV programcısıdır. Fotoğrafçı Adnan Sokol “Yapay ve Doğal Işıkta Yemek Fotoğrafı” konulu sunumuyla 21 Şubat 2018 tarihinde öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşide Sokol, fotoğrafçılık hakkında temek bilgiler verdi. Yemek fotoğraflarında kullanılan malzemeler ve fotoğrafın güzel görünmesi için başvurulan yollardan da bahseden Sokol, örnekler üzerinden sanatsal ve reklam amaçlı çekilen yemek fotoğraflarının çözümlemesini yaparak, arka planında yaşananları katılımcılarla paylaştı.

Aydın Sokol, fotoğrafçı olmanın yanı sıra görüntü yönetmeni ve öğretim üyesidir.

Haber Tarihi: 22/02/2018

Son güncelleme tarihi: 19.12.2023