Ana içeriğe atla

Aşçılık Programı “Gastronomik Söyleşiler” kapsamında Gourmand Ödüllü Şef Yunus Emre Akkor’u ağırladı

Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından düzenlenen Gastronomik Söyleşiler; Ödüllü Şef Yunus Emre Akkor’un “Bir İmparatorluğun Mutfak Hikayeleri” adlı sunumuyla 14 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşti.

Söyleşide Osmanlı mutfağındaki beslenme alışkanlıklarına değinen Akkor, Osmanlı mutfağının sağlıklı bir mutfak olduğundan ve doğal malzemelerle yapılan yemeklerin hem daha lezzetli hem de sağlık açısından daha doğru olduğundan bahsetti.

Günümüzde yanlış bilinen birçok şeyle iyi yemekten uzaklaşıldığı gibi, önemli birçok sağlık sorununun da yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynakladığının altını çizdi.

Akkor, fast-food tarzı beslenmeye karşı olduğunu hem ortak çalışmalar yürüttüğü kurumlarda, hem de katıldığı davetlerde her fırsatta belirttiğini ifade etti.O

smanlı Mutfağı üzerine uzmanlaşan Akkor, “Yemek kitapları Nobel’i” olarak bilinen Gourmand Yemek Kitapları Ödülleri‘nde en iyi yemek kitabı ödülü de dahil olmak üzere 3 ödül sahibidir.

Haber Tarihi: 15/12/2017

Son güncelleme tarihi: 19.12.2023