“Annelerin Renkleri: Bebek Mavisi” etkinliğinde annelerin ruhsal değişimleri konuşuldu

Acıbadem Üniversitesi Toplum ve Psikiyatri Kulübü tarafından 23 Şubat Salı günü Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nde “Annelerin Renkleri: Bebek Mavisi” isimli bir etkinlik düzenlendi.Acıbadem Üniversitesi Toplum ve Psikiyatri Kulübü tarafından 23 Şubat Salı günü Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nde “Annelerin Renkleri: Bebek Mavisi” isimli bir etkinlik düzenlendi. Annelerin ruhsal değişimini konu alan etkinlikte, annelerin ruh sağlığı farklı boyutlarıyla ele alındı. Etkinliğe konuşmacı olarak, perinatal psikiyatri alanında çalışan International Marcé Society ve hamilelik sürecindeki kadınların ruhsal değişimlerine yönelik çalışmalar yapan Postpartum Support International derneklerinin Türkiye temsilcisi Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Aydın ile Güney Fransa’da yer alan Tain L’hermitage La Teppe Tıp Merkezi’nde Perinatal Psikiyatri Servisi Şefi olarak görev yapan Dr. Oğuz Omay katıldı.Doğum sonrası depresyonuna dikkat çektilerDoğum öncesi ve sonrasında birtakım ruhsal değişiklikler yaşayan annelerle ilgili sunumların yapıldığı etkinlikte, öncelikli olarak doğum sonrası depresyonu kapsamında annelerin psikolojik değişimleri, gebelik inkarı, psikotik ataklar gibi önemli konulara değinildi. Bir süredir “Anne Ruh Sağlığı” üzerine çalışmalar yapan Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri de etkinlik kapsamında kendi staj deneyimlerini paylaşma fırsatı buldular. İpek İnal, Bekir Berker Artukoğlu, Burak Amil ve Emine Kavak stajyer doktorluk görevleri sürecinde gözlemledikleri hasta öykülerini sundu.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023