Ana içeriğe atla

ALIS Uluslararası Öğrenci Kongresi: 'Onkoloji ve Onkolojik Cerrahiye Multidisipliner Yaklaşım'

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından ALIS (A Look Into Science) Uluslararası Öğrenci Kongresi 4-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında Kerem Aydınlar Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Her yıl sağlık alanında farklı bir temada düzenlenen kongrenin bu yıl teması ''Onkoloji ve Onkolojik Cerrahiye Multidisipliner Yaklaşım'' oldu. Prof. Dr. Güldal Süyen ve Prof. Dr. Tanıl Kocagöz danışmanlığında Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen kongrede, 49 farklı tıp fakültesinden 470 öğrenci bir araya geldi. Kongrede alanında uzman konuşmacıların sunumları, çeşitli çalıştaylar ve öğrenci sunumları yer aldı.Acıbadem Üniversitesi Maslak ve Acıbadem Altunizade Hastanelerinin katkılarıyla gerçekleşen kongrenin açılış konuşmasını Prof. Dr. İskender Sayek yaptı. Ardından kanser prensipleri konusunda Prof. Dr. Gül Başaran, Onkogenetik konusunda Prof. Dr. Cengiz Yakıcıer, konsültasyon ve liyesyon psikiyatrisi konusunda Prof. Dr. Hayriye Elbi, kişiye özel tıp konusunda Prof. Dr. Emin Kansu ve Prof. Dr.Uğur Sezerman, immunoonkoloji ve onkolojide teknoloji konusunda Prof. Dr.Vasıf Hasırcı ve William Orent, onkolojik cerrahi konusunda Prof. Dr.Bahadır Güllüoğlu, Prof. Dr. Semih Halezeroğlu ve Doç. Dr.Erman Aytaç, tıp eğitimine yaratıcı bir yaklaşım konusunda canlı çizimleriyle Dr. Armando Hasudungan kongreyi izleyen üç gün boyunca sunumlarını gerçekleştirdiler.Kongrede aktif katılımla farklı tıp fakültelerinden öğrenciler de araştırmalarını ve poster çalışmalarını sundular. Takibinde jüri tarafından belirlenen ilk üç isime kapanış töreninde ödülleri takdim edildi.

Kongrede; 3 boyutlu yazıcı, da Vinci robotik cerrahi, laparoskopik cerrahi, Body Interact, SECTRA, Bachata, Labmed laboratuvar turu bilimsel faaliyetlerin yanı sıra kahve yapma sanatı, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Artvinli ile Söyleşi: 19.yüzyıldan günümüze delilik gibi farklı konu başlıklarında etkinliklerle de katılımcılar keyifli vakit geçirdi.

Haber Tarihi: 07/05/2018

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023