Ailesel Multipl Skleroz Çalıştayı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Eda Tahir Turanlı ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aksel Siva tarafından düzenlenen "Ailesel Multipl Skleroz Çalıştayı", 9 Nisan 2023 tarihinde üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti.

Multipl Skleroz (MS) aileleriyle ilgili bugüne kadar yürütülen araştırmalar hakkında bilgilendirme yapmak ve yeni yol haritasını birlikte belirlemek amacıyla düzenlenen çalıştay, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güldal Süyen’in açılış konuşmasıyla başladı.

“Klinik Yaklaşım”, “Genetik Yaklaşım”, “Ailesel MS’de Genetik Yük Araştırması”, “Yeni Aday Genler” ve “Grupların Ailesel Olguları” konu başlıklarını içeren sunumların tartışıldığı çalıştaya Multipl Skleroz hakkında çalışmalar yürüten klinisyenler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Güncel bilgi ve çalışmaların aktarıldığı interaktif olarak düzenlenen çalıştay, soru-cevap bölümü ile sonlandırıldı.

Haber Tarihi: 09/05/2023

Son güncelleme tarihi: 22.06.2023