Afet Sağlığı Çalıştayı II

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi ve Beylikdüzü Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 2. Afet Sağlığı Çalıştayı, 23 Kasım 2019 tarihinde Beylikdüzü Belediyesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Çalıştayda Afet Eğitimi, Bilinçlendirme, Farkındalık, Afetlerde Bilişim Teknolojisi, Sağlık Hizmetleri, Arama ve Kurtarma Faaliyetleri gibi konuları ele almak üzere uzman akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşu ile sivil toplum örgütü temsilcileri bir araya geldi.Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Elçin KARAOĞLU ve Acıbadem Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata AKIN’ın süreci tanıtan açılış konuşmalarının ardından iki ayrı panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Merkez Müdürü Prof. Dr. Haluk ÖZSARI’nın yaptığı “Afet Sağlığı” konulu ilk panelde, Prof. Dr. Çağatay GÜLER, Cihan ŞEHLA, Doç. Dr. Emine ÖZDAMAR ve Anıl SARICAN DELİBAY konuya ilişkin bilgi ve birikimlerini paylaştılar. Cihan ŞEHLA’nın moderatörlüğünü yaptığı, Dr. Mehmet ÇAKILCIOĞLU, Prof. Dr. Sibel SALMAN, Doç. Dr. Himmet KARAMAN ve Murat ACAR’ın katılımıyla gerçekleşen ikinci panelde ise “Afet Yönetiminde İnovasyon” konusunda yapılan ve yapılması gereken çalışmalara dikkat çekildi.Panelin ardından Afet Sağlığı’na yönelik var olan sorunları irdelemek ve bu sorunlara çözüm üretmek adına grup çalışmaları yapıldı. Afetler ve Özel Gereksinimli Bireyler, Afet Lojistiği ve Afetlerde Sağlık Hizmetlerinin Yönetimi konularında çalışan gruplar, seçtikleri sözcüleriyle çözüm önerilerini içeren çalışmalarını katılımcılar ile paylaştı.Panelde ayrıca Afet Sağlığı Çağrısı’na başvuran ve yapılan değerlendirmeler sonucu dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

Haber Tarihi: 25/11/2019

Son güncelleme tarihi: 20.12.2023