ACUTBAT Meme Sağlığı ve Cerrahisi Sempozyumu’nu Gerçekleştirdi

Acıbadem Üniversitesi ACUTBAT (Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu) tarafından düzenlenen ‘Meme Sağlığı Ve Cerrahisi’ Sempozyumu 17 Şubat 2023 tarihinde üniversitemizin konferans salonunda gerçekleşti. Meme sağlığı konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla gerçekleşen etkinlikte; ‘Tanı Yöntemleri, Cerrahi, Radyoterapi, Medikal Onkoloji, Kanser ve Yaşam’ konu başlıkları ele alındı. Sempozyumda Acıbadem Sağlık Grubu başta olmak üzere, meme sağlığı ve cerrahisi alanında uzman akademisyen, cerrah ve psikologlardan oluşan konuşmacılar yer aldı. Toplamda 5 farklı oturumdan oluşan Sempozyumda konuşmacılar ve konu başlıkları şekildeydi:

Tanı Yöntemleri oturumunda; Prof. Dr. Gül Esen İçten, Prof. Dr. Füsun Taşkın, Uzman Dr. Meliha Akın, Doç. Dr. Ravza Yılmaz, Prof. Dr. Erkin Arıbal, Doç. Dr. Fatma Tokat, Doç. Dr. Ahmet Yeşilyurt, Psikolog Berna Sabrioğlu, meme kanserinin tanısı ve yenilikçi yaklaşımlar hakkında bilgi verdi.

Cerrahi Oturumunda; Prof. Dr. Atakan Sezer, Prof. Dr. Mehmet Velidedeoğlu, Prof. Dr. Mustafa Tükenmez, Dr. Mehmet Sağır, güncel meme cerrahisi teknikleri hakkında konuşmalarını gerçekleştirdi.

Radyoterapi oturumunda; Prof. Dr. Nuran Beşe, Dr. Öğretim Üyesi Serap Yücel, Prof. Dr. Yasemin Bölükbaşı, Doç. Dr. Kamuran İbiş, Radyoterapi tekniklerinde yapay zekânın yerini vurguladı.

Medikal Onkoloji oturumunda; Prof. Dr. Özlem Sönmez, Prof. Dr. Taner Korkmaz, Prof. Dr. Ali Arıcan, Doç. Dr. Zeliha Pala Kara, tedavi yöntemleri ve ilaç geliştirmede stratejik noktalardan hakkında bilgi verdi.

Kanser ve Yaşam oturumunda ise;  Prof. Dr. Bahadır Güllüoğlu, Doç. Dr. Akif Enes Arıkan, Doç. Dr. Onur Dülgeroğlu, Doç. Dr. Selin Özaltın, Doç. Dr. Halil Kara, Europa Donna Türkiye Meme Hastalıkları Koalisyonu Derneği Başkanı Violet Aroyo, Fonksiyonel Tıp ve Bütünsel Beslenme Sağlık Koçu, MBSR Eğitmeni Sema Özpekmezci, Doç. Dr. Erdem Güven, kanser sonrası yaşam ve meme kanserinin geleceği hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Haber Tarihi: 22/02/2024

Son güncelleme tarihi: 27.03.2024