Ana içeriğe atla

ACURARE, Nadir Hastalıklar Günü kapsamındaki etkinliklerde yer aldı

ACURARE Müdürü ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Özbek ile ACURARE Yönetim Kurulu Üyesi ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Yasemin Alanay, 28 Şubat 2022 tarihinde Nadir Hastalıklar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde konuşmacı olarak ağırlandı.

Prof. Dr. Özbek, Tıbbı Genetik Derneği tarafından düzenlenen “Nadir Hastalıklar Günü 2022” başlıklı çevrim içi etkinlikte, nadir ve tanısız hastalıklar üzerine bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Etkinlikte, T.C.S.B. Otizm, Zihinsel Özel Gereksinimler ve Nadir Hastalıklar Daire Başkanı Prof. Dr. Onur Burak Dursun nadir hastalıklar için sağlık politikaları ve sağlık hizmeti süreci hakkında bilgilerini paylaşırken, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ebru Arhan da nöronal seroid lipofusinoz özelinde dinleyicilere deneyimlerini aktardı.

Prof. Dr. Alanay ise, Türkiye Milli Pediatri Derneği ve Çocuk Genetik Hastalıklar Derneği’nin beraber düzenlediği, Prof. Dr. Koray Boduroğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı panelde “Nadir Hastalıkların Tanısı” konulu konuşmasıyla katılımcıları bilgilendirdi. Panel konuşmacısı Prof. Dr. Yıldız Camcıoğlu bağışıklık sisteminin doğuştan kusurları üzerinde dururken, Prof. Dr. İlyas Okur ise metabolik hastalıklar konusunda bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

Haber Tarihi: 05/03/2022

Son güncelleme tarihi: 07.03.2024