Ana içeriğe atla

ACUNADİR, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı “Nadir Müzik” Projesi ile kutladı

Acıbadem Üniversitesi Nadir Hastalıklar Kulübü (ACUNADİR) öğrencileri, Behçet ve Ailevi Akdeniz Ateşi Hastaları Derneği, Akondroplazi ve Aileleri Derneği, Acıbadem Üniversitesi, ACURARE ve Nadir Hastalıklar Ağı işbirliği ile yola çıkılan Nadir Müzik Projesi kapsamında bir klip hazırlandı. İlk parça olarak anonim bir türkü olan “Kızılcıklar Oldu Mu?” seçildi.28 Şubat 2021 Dünya Nadir Hastalıklar Günü’nde projenin lansmanı 20’den fazla dernek temsilcisi, akademisyen ve nadir bireyin katıldığı yayın ile gerçekleştirildi. Proje; 7 Nisan Dünya Sağlık Günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile devam etti.7 Nisan 2021’de Dünya Sağlık Günü’nde şarkının sözlerinin Azerice, Arapça, İngilizce, Fransızca, Almanca olmak üzere 5 dilde söylendiği klip yayınlanarak projeye uluslararası bir değer kazandırıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların doyasıya eğlendiği sihirbazdan kukla gösterisine, balon gösterisinden hikaye dinletisine ve şarkıların söylendiği bir etkinlik gerçekleştirdiler. 19 Mayıs 2021’de Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Zoom üzerinden 2.5 saat süren öğrencilerden sağlık çalışanlarına, nadir bireylerden akademisyenlere, “nadir hastalıkların hayatın içinde olduğunu göstermek isteyen herkesin” katılımı ile bir etkinlik yapıldı. Etkinlik aynı zamanda Youtube ve Instagram hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

Muratcan Çiçek ve Rümeysa Gelgi ile söyleyişi gerçekleştirip müzik dinletisiyle devam ederek tüm katılımcılar ile unutulmayacak bir akşam yaşandı. Katılan 60 kişi ile 19 Mayıs coşkusu paylaşıldı ve Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.

Proje yürütücüleri son aşamada, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda tüm katılımcılarla birlikte yeni bir video klip hazırladılar. Bu aşamada, şarkılarının altyapı melodisini ve yazmış oldukları sözleri klipte yer almak isteyen herkese ulaştırıp şarkıyı söylerken bir video kaydetmelerini istendi. Bu video kayıtların proje yürütücülerine ulaşması sonrası gelen tüm videolar klip haline getirilip yayınlandı.Proje, ACUNADİR’in Instagram hesabı @acurareclub sayfasından takip edilebilir.

Haber Tarihi: 14/06/2021

Son güncelleme tarihi: 07.03.2024