Acıbadem Üniversitesi, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2022’de vakıf üniversiteleri arasında 7. sırada yer aldı

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2022 kapsamında Acıbadem Üniversitesi, vakıf üniversiteleri arasında 7. sırada yer alırken, tüm üniversitelerin genel memnuniyet sıralamasında ise 10. sırada yer aldı.

TÜMA 2022’de üniversitemiz, Öğrenim Deneyiminin Tatminkarlığı, Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu, Akademik Destek ve İlgi, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet, Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği kategorilerinde değerlendirilmiş olup, beş kategoride ilk 15 üniversite arasında yer almıştır. Üniversitemiz Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği sıralamasında 6., Akademik Destek ve İlgi sıralamasında ise 9. olmuştur.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Karadağ ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) kapsamında 126 devlet ve 73 vakıf olmak üzere toplam 199 üniversitede öğrenim gören 47.682 öğrenciden kullanılabilir veri toplanmıştır.

TÜMA 2022’ye ulaşmak için tıklayın.

Haber Tarihi: 21/07/2022

Son güncelleme tarihi: 20.12.2023