“5. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu” Acıbadem Üniversitesi’nde gerçekleştirildi

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş önderliğinde düzenlenen ve ana teması "Beslenme ve Diyetetikte Güncel Konular" olan “5. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu" 10-13 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş önderliğinde düzenlenen ve ana teması "Beslenme ve Diyetetikte Güncel Konular" olan “5. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu" 10-13 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli illerinden, yaklaşık 900 diyetisyen ve diyetisyen adayının katılımıyla tamamlanan sempozyum, Acıbadem Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.Etkinlik, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen "İnsülin Direnci", prevalansı hızla artan "Otoimmün Hastalıklar", kanser hastalarının yaşam kalitesinde önemli yeri olan "Onkoloji Hastalarında Beslenme" ve son yıllarda geniş bir çalışma alanı bulan "Gut Mikrobiyota" ana başlıkları altında toplanan 24 konuşma ve 8 konferansla tamamlandı. Ayrıca “Vakalarla Bariatrik Cerrahi” ve “Vakalarla Karbonhidrat Sayımı” başlıklı iki kurs, sempozyum programında yer aldı. Gıda ve sağlık ekipmanı endüstrisinin önemli firmalarının stantlarıyla renk kattığı 5. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu başarıyla tamamlandı.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023