ACU-MEDAK Öğrenci Kulübü, Kaş ve Kalkan köylerinde sağlık değerlendirmesi yaptı

Acıbadem Üniversitesi MEDAK Öğrenci Kulübü, “Kaş-Kalkan Köyleri Suriyeli Mülteciler Sağlık Değerlendirmesi Projesi”ni 10-15 Mart tarihlerinde gerçekleştirdi.Acıbadem Üniversitesi MEDAK Öğrenci Kulübü, “Kaş-Kalkan Köyleri Suriyeli Mülteciler Sağlık Değerlendirmesi Projesi”ni 10-15 Mart tarihlerinde gerçekleştirdi. Proje kapsamında ACU-MEDAK Kulübü öğrencileri, Medikal Arama Kurtarma Derneği ve Kaş AKUT ekipleriyle birlikte 300’den fazla mültecinin sera işçisi ve ailesinin sağlık durumunu değerlendirdi, ekipteki yerel sağlık görevlileri ile birlikte hastaların tedavileriyle ilgilendi.Değerlendirmede, çocuklarda mevsim şartlarına bağlı üst solunum yolu enfeksiyonları sık görüldü. Yine çocuklarda kronik malnutrisyon ve gelişim geriliğine çok sık rastlandı, aşılanma oranları İstanbul’daki mültecilerden de az bulundu. Yetişkinlerde ise kronik hastalıklar için ilaç sağlanamaması, yaşanan sorunların en ciddilerindendi. Birçok mültecide, Suriye’deki savaş sırasında yaşanmış fiziksel ve psikolojik travmanın izlerine de rastlandı. Psikiyatrik vakaların ve ameliyat gerekebilecek hastaların tedavileri için tam teşekküllü yerel hastanelerle görüşmeler devam ediyor.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023