ACU İklim Kulübü öncülüğündeki E- Atık toplama etkinliği gerçekleşti

ACU İklim Kulübümüzün EXITCOM Geri Dönüşüm Şirketi iş birliği ile “Sıfır Atık Akımı” adını verdiğimiz bir akım başlatmak amacıyla düzenlediği etkinlik 13 Ekim 2022 tarihinde konferans salonumuzda gerçekleşti.Üniversitemizden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyemiz Zeynep Tokcaer Keskin’in, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü yüksek lisans öğrencimiz ve aynı zamanda İklim Elçimiz Özdeyiş Hülya İşgördü’nün ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Medikal Biyoteknoloji Programı doktora öğrencimiz Tayyip Karaman’ın konuşmalarını gerçekleştirdiği etkinlikte; EXITCOM Recycling Geri Dönüşüm Ltd. Şti. firma sahibi Murat Ilgar, İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Yetkilisi Tekin Altuğ ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İklim Elçisi Veysel Gökçek de konuşmacı olarak ağırlandı.Çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Metagenome analizleri ile iklim değişikliği kriziyle mücadele uyum çalışmalarında atılabilecek adımlar, elektronik atık ve önemi, mikroalgler ve iklim değişikliği kriziyle mücadele, karbon ayak izi konu başlıkları üzerine konuşuldu.Toplanan atıklardan elde edilen gelir ile ihtiyaç sahibi okullara kütüphane ve laboratuvar desteği vermeyi amaçlayan E-Atık Toplama Etkinliği iklim değişikliği temalı müzik dinletisinin ardından sona erdi.İlk adımını üniversitemizin attığı etkinliğin ikincisi Erzurum’da gerçekleşecek.

Haber Tarihi: 27/04/2023

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023