ACU Equity Talks Prof. Dr. Ayşe Akın’ı ağırladı

Üniversitemiz Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun düzenlediği ACU Equity Talks: “Kadın Sağlığı ya da İğneyle Kuyu Kazmak” başlıklı etkinlik, 18 Mayıs 2022 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleşti.Toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna dikkat çekerek farkındalık yaratmak ve üniversitemizde bu alanda yapılan çalışmalara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi, Halk Sağlığı AD, Kadın-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Akın konuşmacı olarak ağırlandı. Prof. Dr. Akın, sunumunda toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısıyla tarih boyunca bilim ve tıp alanında çalışmak isteyen kadınların karşılaştıkları zorlukları özellikle tıp ve sağlık ekseninden değerlendirdi. Ardından, Osmanlı ve Türkiye’de kadınların hekim ve bilim insanı olarak çalışmaya başlamalarına, Atatürk ve Cumhuriyetle kazanılan haklara ve kendi hayat hikayesine değinen Prof. Dr. Akın, 80’lerden günümüze kadar olan başarılarını ve toplum sağlığını geliştirmek için yaptığı çalışmaları katılımcılarla paylaştı.Akademisyenlerin, öğrencilerin ve komisyon üyelerinin katıldığı etkinlikte Prof. Dr. Akın, katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.

Haber Tarihi: 18/05/2022

Son güncelleme tarihi: 20.11.2023