ACU Equity Talks kapsamında Prof. Dr. Nurdan Tözün ağırlandı

Üniversitemiz Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun düzenlediği ilk etkinlik ACU Equity Talks “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği: Hem Çok Yakın, Hem Çok Uzak” 19 Nisan 2022 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleşti.

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna dikkat çekerek farkındalık yaratmak ve üniversitemizde bu alanda yapılan çalışmalara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nurdan Tözün konuşmacı olarak ağırlandı. Prof. Dr. Tözün, sunumunda toplumsal cinsiyetin tanımına, cinsiyetler arasındaki eşitsizliğin tarihsel arka planına, cinsiyet eşitliğini sağlayabilmek için bugünden dikkate alınması gerekenlere, Küresel Cinsiyet Uçurum Raporu’na ve üniversitemizde bu alanda atılan adımlara değindi.

Akademisyenlerin, öğrencilerin ve komisyon üyelerinin katıldığı etkinlikte Prof. Dr. Tözün, katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.

Haber Tarihi: 19/04/2022

Son güncelleme tarihi: 01.11.2023