Acıbadem Üniversitesi yeni akademik yıla “Merhaba” dedi

Acıbadem Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni 21 Eylül 2016 Çarşamba günü Kerem Aydınlar Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Törende Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Ömer Faruk Erdil, Rektör Prof. Dr. Ahmet Şahin ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar konuşmalarını gerçekleştirdi. Tören Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurdan Tözün’ün “Tıp Biliminde Çığır Açan Gelişmeler ve Gelecek” başlıklı açılış dersi ile sona erdi.Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Ömer Faruk Erdil törende yaptığı konuşmada “Geleceğin üniversite mezunu aydın bireyleri olarak ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasında bizlere çok iş düştüğünü biliyor ve bu konuda çok çalışacağımıza söz veriyoruz. Bu anlayış ile ülkemize milletimize ve tüm insanlığa faydalı bireyler olma yolunda kararlıyız” dedi.Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin de, üniversitenin kuruluşunda çok büyük bir hedefle yola çıktıklarını ve ‘dünyanın en iyisi’ olma hedefine hızlı adımlarla ilerlediklerini vurguladı. Bu yıl öğrenci sayısının 3 bin 700’e ulaştığını belirten Prof. Dr. Ahmet Şahin “Acıbadem Üniversitesi sağlığa odaklanmış bir üniversite. Hedefimiz Türkiye’de ve dünyada en iyisi olmak! En iyi sağlık profesyonelini, doktoru, hemşireyi, eczacıyı, sağlık teknisyenini yetiştirerek mesleğe hazırlamayı hedefliyoruz” derken öğrencilere “Acıbadem Üniversitesi’nden en iyisi olarak yetişip iş hayatına atılacaksınız. Siz de hedeflerinizi hiçbir zaman küçük koymayın. Biz nasıl sağlık alanında dünyanın en iyi üniversitesi olmayı hedefliyorsak sizin de hedefleriniz buna paralel olmalı” mesajını verdi.Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar törende yaptığı konuşmada; 25 yıllık Acıbadem kültürünü yükseköğretime taşıyan Acıbadem Üniversitesi’nin dünyanın sayılı üniversitelerinden biri haline gelmesini hedeflediklerini belirtti.Acıbadem Üniversitesi’nin akademik, sosyal imkanları ve güçlü akademik kadrosu ile dünya standartlarında eğitim veren bir üniversite olduğunu vurgulayan Mehmet Ali Aydınlar öğrencilere seslenerek, “Son iki yıldır sadece Acıbadem Üniversitesi öğrencileri Acıbadem Sağlık Grubu’nun modern, çok gelişmiş hastanelerinde staj ve uygulama yapma imkanları buluyor. Amacımız; sizlerin iyi birer meslek sahibi olmanızı sağlamak ve topluma iyi yetişmiş, nitelikli sağlık profesyonelleri kazandırmak. O halde sizler de çalışmalısınız, çok çalışmalısınız, daha çok çalışmalısınız” diye konuştu.Acıbadem Üniversitesi’nin gelenekselleşen açılış dersini bu yıl Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurdan Tözün verdi. Prof. Dr. Nurdan Tözün “Tıp Biliminde Çığır Açan Gelişmeler ve Gelecek” başlıklı sunumunda öğrencilere çiçek aşısından organ nakillerine geçmişten geleceğe bilime ışık tutan çarpıcı buluşları anlattı.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023