Ana içeriğe atla

Acıbadem Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi Bir Yaşında!

Acıbadem Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi Bir Yaşında!

KOSGEB’in TEKMER Destek Programı kapsamındaki proje başvurusunun kabul edilmesiyle birlikte, Acıbadem Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) girişimcilik ve şirketleşme faaliyetlerine başlamak adına Eylül 2022’de kuruldu.

1 yıldır hizmet veren TEKMER A.Ş. sağlık ve teknoloji alanında iş fikirleri olan girişimci ve işletmelere sağladığı hizmetler ile ön kuluçka, kuluçka, kuluçka sonrası süreçlerde; iş geliştirme, mali kaynaklara erişim, yönetim, eğitim, danışmanlık, mentorlük, ofis ve ağlara katılım hizmetleri konusunda destek olmaktadır.

TEKMER A.Ş. 1 yıl içinde %90 doluluk oranına sahip olmuştur ve şirketlerin faaliyet alanları bu süreçte aşağıdaki gibi bir dağılım göstermiştir.

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Siemens Healthineers ve Acıbadem Üniversitesi TEKMER’in bulunduğu konsorsiyum, TÜBİTAK tarafından  TÜBİTAK 1513 Uygulayıcı Kuruluş olmaya hak kazanmıştır.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi TEKMER A.Ş, Acıbadem Labmed Sağlık Hizmetleri A.Ş. ve Siemens Healthineers Türkiye-Innovation Think Tank iş birliği ile laboratuvar diagnostiği alanında çalışmalar yürüten ilgili KOBİ'ler ve Startup'lar için Future of Laboratories (FOL2) Incubation Programı açılmıştır. Bu kuluçka programında ortak düzenlenen eğitim programları ve mentörlükler yoluyla ilgili KOBİ'ler ve Startup'ların girişimcilik yolculuklarına katkıda bulunmanın yanı sıra yenilikçi fikirlerin ortaya çıkması ve desteklenmesi amaçlanmıştır.

Başarılı bir yılı geride bırakan Acıbadem Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Haber Tarihi: 22/09/2023

Son güncelleme tarihi: 27.11.2023