Acıbadem Üniversitesi Mühendislik Seminerleri Başarıyla Gerçekleştirildi

Doku Mühendisliği Uygulamalarında Fonksiyonel Üç Boyutlu Hücre TaşıyıcılarıAcıbadem Üniversitesi Mühendislik Seminerleri kapsamında 12 Nisan’da Tıp Mühendisliği Bölümü’nün konuğu olan Dr. Sercan Güngör Özkerim, fonksiyonel doku ve organ geliştirmek için kullanılması planlanan üç boyutlu hücre taşıyıcı sistemleri tasarımları hakkındaki güncel çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. Üç boyutlu doku üretiminin limitasyonlarına değinen Dr. Özkerim, geliştirilen dokularda özellikle vaskülarizasyon yeteneklerinin zayıf olduğundan da söz etti. Doku mühendisliğinde kullanılan güncel tekniklerden, özellikle 3 boyutlu bioprinting tekniğiyle geliştirdikleri dokulardan örnekler veren Dr. Özkerim, bu teknolojinin önceden tasarlanan geometrilerde otomatik ve tekrarlanabilir olarak kullanılabilirliğine değindi. Rejeneratif Tıp alanında oldukça gelecek vaat eden bu çalışmalardan söz eden Dr. Özkerim, seminer sonrası katılımcıların sorularını cevaplandırdı.Matematiksel Modellemeyle Tek Hücre ProfillemesiAcıbadem Üniversitesi Mühendislik Seminerleri kapsamında 20 Nisan 2016 tarihinde Tıp Mühendisliği Bölümü’nün konuğu, Dr. Hüseyin Coşkun’du. Hücre hareketliliği hakkında bilinen soyut ve teorik bilgileri matematiksel modellemelerle pratikte ve klinikte kullanılabilecek veriler haline dönüştürmenin gelecekte mümkün olacağı bilgisini paylaşan Dr. Coşkun, bu bilgilerin özellikle metastaza uğrayabilen kanser gibi hastalıkların hücre seviyesinde diagnozu, prognozu ve tedavisinde kullanılabileceğini anlattı. Biyolojik sistemlerin modellenmesi alanında gelecek vaat eden bu çalışmalardan söz eden Dr. Coşkun, seminer sonrası katılımcıların sorularını yanıtladı.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023