Acıbadem Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü, DNA Günü’nü Lise Öğrencileriyle Kutladı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü (ACUGEN), 25 Nisan DNA Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla ilk kez düzenlediği etkinlikte Kartal Doğa Koleji öğrencileriyle bir araya geldi. Kulüp üyeleri, DNA ve DNA'nın keşfi hakkındaki sunumun ardından öğrencilerle birlikte çeşitli meyvelerden DNA izolasyonu yaptı."Atletik Performansın Belirlenmesi ve Geliştirilmesinde Genetik Parametrelerin Etkisi"Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Korkut Ulucan "Atletik Performansın Belirlenmesi ve Geliştirilmesinde Genetik Parametrelerin Etkisi" adlı sunumunda spordaki genetik uygulamalar, nutri-genetik ve gen dopingi konularına değindi. Öğrencilerle ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin sonunda Doç. Dr. Ulucan'a, TEMA Vakfı aracılığıyla kendi adına dikilmiş ağaç sertifikası hediye edildi.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023