Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nde desteklenecek projeler açıklandı

Sağlık alanında iş fikri olan girişimcilere destek vermek hedefiyle kurulan Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi ilk proje başvurularını değerlendirdi. Değerlendirme kapsamında 13 proje, merkezin desteğini almaya hak kazandı.Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nin Şubat ayında yaptığı proje başvuru çağrısına yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede merkeze 131 başvuru yapıldı. Ön eleme sonrası proje sunumu yapmaya 23 proje hak kazandı. Gün boyu süren proje sunumları, sağlık sektöründen önemli isimler ve Acıbadem Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından değerlendirildi.Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin değerlendirme öncesi kurul üyelerine merkezin geçirdiği aşamaları anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ahmet Şahin “Başvuru süresi çok kısa olsa da yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Bundan mutluluk duyuyoruz. Gelen iş fikirlerinin desteğimizle başarılı projelere dönüşeceğine inanıyoruz.” diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Şahin’in konuşması sonrası proje sunumları Değerlendirme Kurulu tarafından dinlendi.Türkiye’deki sağlık ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamak hedefiyle yola çıkan Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi, girişimcilere bu alanda hem danışmanlık hem de altyapı desteği sağlıyor.Merkez, girişimcilerin kabul edilen projelerine sahip olduğu bilgi birikimini ve teknik altyapıyı sunacak. Girişimciler, Acıbadem Üniversitesi akademisyenlerinden bilimsel danışmanlık almanın yanı sıra üniversitenin sektörel işbirlikleri sayesinde güçlü bir iş ağından da yararlanma fırsatına sahip olacak. Merkez, iş fikirlerinin projeye dönüşebilmesi için gerekli ortamı da biyoteknoloji ve bilişim altyapısı ile girişimciye sunacak.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023