Ana içeriğe atla

Acıbadem Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Paydaş Çalıştayı

Acıbadem Üniversitesi Hemşirelik Programı tarafından olağanüstü süreçlerde hemşirelerin sahip olması gereken niteliklerin kazandırılması amacıyla 7 Haziran 2023’te düzenlenen Hemşirelik Bölümü Paydaş Çalıştayı iki oturumda gerçekleşti. Zoom platformu üzerinden yürütülen etkinlikte “Serbest Olağanüstü Durumların Hemşirelik ve Eğitime Yansımaları” konu başlığı ele alındı.

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ükke Karabacak’ın sunumuyla başlayan çalıştayın ilk oturumunda Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Şehriban Serbest’in birinci paydaş çalıştayı raporu sunuldu.

İkinci oturumda Akademisyen Hemşireler, Yönetici Hemşireler, Ekip Üyeleri (Hekim, Beslenme ve Diyetetik Uzmanı, Eczacı) ve Hemşireler, Mesleki Dernek ve Sivil Toplum Kuruluşları (Türk Hemşireler Derneği, Hemşirelik Eğitimi Derneği, Yönetici Hemşireler Derneği, Yoğun Bakım Hemşireler Derneği, Acil Hemşireleri Derneği, Psikiyatri Hemşireleri Derneği, AKUT Arama Kurtarma Derneği) ve Hemşirelik Bölümü öğrencileri olmak üzere beş farklı grupta paydaşların, hemşirelik eğitim programının amaç ve çıktılarının olağanüstü durumlara hazırlığı, yönetimi, mental sağlık , iyi oluşluk, olağanüstü durumlara hazırlık için eğitimin özellikleri ile gereken nitelikler ortaya kondu. 68 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, konu hakkında görüş alışverişi ile sonlandırıldı.

Haber Tarihi: 13/06/2023

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024