Acıbadem Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Paydaş Çalıştayı

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen “21.Yüzyıl Hemşiresinin Sahip Olması Gereken Özellikler” temalı paydaş çalıştayı “21.Yüzyıl Hemşiresinin Sahip Olması Gereken Özellikler” temalı paydaş çalıştayı zoom üzerinden online iki oturum olarak 16 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirildi.Acıbadem Üniversitesi Hemşirelik Bölümü tarafından hemşirelik eğitim programı amaç ve çıktılarının, değişen insan/toplum gereksinimleri, dünyadaki eğilimler, teknolojideki gelişmeler ve 21. yüzyıl hemşiresinde bulunması gereken nitelikler doğrultusunda gözden geçirilmesi amacıyla “21.Yüzyıl Hemşiresinin Sahip Olması Gereken Özellikler” temalı paydaş çalıştayı zoom üzerinden online iki oturum olarak gerçekleştirildi. Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ükke Karabacak ‘ın sunumuyla başlayan çalıştayın ilk oturumu, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Uslu tarafından mezunlarımıza ilişkin paydaşlardan alınan görüşlerin sunulması ile devam etti. İkinci oturumda Akademisyen Hemşireler, Sağlık Ekip Üyeleri (Doktor, Beslenme ve Diyet Uzmanı, Fizyoterapist, Eczacı) ve Hemşireler, Mesleki Dernek ve Sivil Toplum Kuruluşları (Nadir Otoimmün Romatizmal Hastalıklar Dayanışma Derneği, El Bebek Gül Bebek Derneği, Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Down Sendromu Derneği, Türkiye Meme Vakfı, Hemşirelik Eğitimi Derneği, Öğrenci Hemşireler Derneği, Türk Hemşireler Derneği, Yönetici Hemşireler Derneği, Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği) ve Hemşirelik Bölümü öğrencileri olmak üzere beş farklı grupta paydaşların 21. yüzyıl hemşiresinde bulunması gereken nitelikler hakkında görüşleri alınarak çalıştay tamamlandı.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023