Acıbadem Üniversitesi & Clarivate İşbirliği

Acıbadem Üniversitesi Kütüphanesi, Clarivate InCites Benchmarking & Analytics verilerini, Üniversitenin uluslararası araştırma işbirliklerinin takibi, bilimsel ve akademik performans analizi, stratejik hedeflerin belirlenmesi ve izlenmesi, uluslararası sıralamalardaki yerinin yorumlanması,  yayınlar için dergilerin belirlenmesi ve atıf analitiklerini ölçümlemek için kullanıyor. Bu işbirliğinin sağladığı faydalar bir vaka çalışmasının konusu oldu.

Üniversitemiz, InCites verilerini kullanarak farklı alanlardaki yayınları eşit bir temelde karşılaştırma, sonuçları yüzdeler, tablolar ve grafiklerle ifade edebilme, gelişen, ilerleyen veya gelişmeye açık alanları belirleyerek yayın üretkenliğini, bilimsel etki ve işbirliklerini analiz ediyor. Bu verilerle yayın aboneliklerinin seçimi ve ihtiyaç belirleme süreçleri etkin şekilde yürütülüyor.

Vaka çalışmasına buradan ulaşabilirsiniz.

Haber Tarihi: 19/12/2023

Son güncelleme tarihi: 02.02.2024