“Acıbadem İleri Endoskopi Günleri” başlıklı kurs üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti

Acıbadem Sağlık Grubu Gastroenteroloji Bölümü’nün 11-12 Şubat 2022 tarihlerinde üniversitemizde düzenlediği “Acıbadem İleri Endoskopi Günleri” başlıklı kurs gerçekleşti. Acıbadem Üniversitesi Maslak Hastanesi’nden Gastroenteroloji Uzmanları Prof. Dr. Erkin Öztaş ve Prof. Dr. Bahattin Çiçek ile Acıbadem Bakırköy Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Saruç’un başkanlığında düzenlenen kursa ilgi büyüktü.Toplantıya, Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Dilek Oğuz, yönetim kurulunu temsilen üyeler, Türkiye’nin dört bir yanındaki gastroenteroloji merkezlerinden ileri endoskopi ile ilgilenen ve uygulayan uzman hekimler katılarak deneyimlerini paylaştı.Toplantının ilk gününde, alanında uzman yaklaşık 22 konuşmacı ve 100’den fazla katılımcı ile ileri endoskopik işlemlerle ilgili zor ve sıkıntılı durumlarda neler yapabileceği konuşuldu.Toplantının ikinci günü ise üniversitemizin Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik-Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi (CASE)’nde gerçekleşti. Toplantıda, alanında uzman dört eğitmen, yaklaşık 25 Gastroenteroloğa, denek hayvanlar üzerinde Endoskopik Submukozal Diseksiyon (ESD) ve Peroral Endoskopik Myotomi (POEM) eğitimleri verdi. Gelenekselleşmesi amaçlanan kursun katılımcılarına ikinci günün sonunda katılım sertifikaları takdim edildi.

Haber Tarihi: 15/02/2022

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023