8. Uluslararası Türkiye Moleküler Biyoloji Derneği Kongresi: MolBiyoKon’22 gerçekleşti

2011 yılında Türkiye’nin önde gelen moleküler biyologları tarafından kurulan Moleküler Biyoloji Derneği, moleküler biyoloji ve genetik alanında bilimsel çalışmalar, deneysel araştırmalar ve eğitsel çalışmaların yapılması, etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlayan ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermektedir.Derneğin kuruluşundan itibaren her sene gerçekleştirilmiş olan fakat pandemiden dolayı iki senedir gerçekleştirilemeyen Uluslararası Moleküler Biyoloji Derneği Kongresi, 9-12 Haziran tarihlerinde dernek başkanı Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Batu Erman ve konferans başkanı Üniversitemiz Moleküler Biyoloji Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eda Tahir Turanlı önderliğinde üniversitemizde gerçekleşti.4 gün süren MolBiyoKon’22 kongresinde, Genetik, Kanser, Nörobilim, Rejenerasyon, Hücre Biyolojisi ve EMBO IG olmak üzere 5 farklı konuda oturumlar gerçekleşti. Oturumlarda hem uluslararası hem ulusal tanınırlığa sahip; Michael Leonardo, Ivona Aksentijevich, Mayda Gürsel, Neva Çalışkan, Ömer Bayraktar, Varda Rotter, Aykut Üren, Ahmet Acar, Tuğba Bağcı Önder, Turgay Dalkara, Emre Yakşi, Claude Desplan, Sepand Restegar, Perinur Bozaykut Eker, Güneş Özhan, Atılgan Yılmaz, Semir Beyaz, Çağhan Kızıl, Uğur Sezerman, Nathalie Jurisch Yakşi, Emrah Eroğlu, Elvan Böke, Irene Papatheodorou, Seyit Kale, Amirhoushang Bahrami olmak üzere 21 farklı kurumdan, 8 farklı ülkeden, 25 ana konuşmacı ağırlandı.Kongrede akademik bildiri sunumları, 14 adet kısa konuşma, 100'den fazla poster bildirisi ve 500’ün üzerinde katılımcı ile moleküler biyoloji alanında güncel gelişmeler ve araştırmalar, araştırmacılar ile paylaşıldı. Kongre kapsamında sektörün önde gelen firmalarının da yer aldığı 10’dan fazla atölye çalışması (workshop) ile çeşitli teknikler ve süreçler katılımcılar ile buluştu. Kongrenin son gününde ise en iyi ilk üç postere ödül verildi. Ayrıca geçtiğimiz sene pandemi sebebi ile verilememiş 2020 ve 2021 yılı için Doktora Başarı Ödülü verilerek ödüle layık görülen çalışmaların sunumları da yapıldı.Bilim severleri bir araya getirecek keyifli bir ortamın sağlanması amacıyla tüm konuşmacılar ve katılımcıların davetli olduğu gala yemeği, 9 Haziran 2022 tarihinde üniversitemizde sokak lezzetlerinin tadımı ile gerçekleşti.Etkinlik hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayın.İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesine ait diğer haberlere ulaşmak için tıklayın.

Haber Tarihi: 15/06/2022

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023