Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümümüz ev sahipliğinde sekizincisi düzenlenen Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, bu yıl da diyetisyen ve diyetisyen adaylarını bir araya getirdi.

Beslenme ve Diyetetik Bölümümüz ve Türkiye Diyetisyenler Derneği işbirliğinde gerçekleşen kongre 11-14 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleşti.

8.Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi’ nin bu yılki ana temaları "Aile Diyetisyenliği, Bireyselleştirilmiş Beslenme Diyetisyenliği, Ağırlık Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Hastalıkta & Sağlıkta Bağırsak Mikrobiyotası" olarak belirlendi.

Kongre kapsamında "2. ProbioCLASS - Beslenme & Prebiyotik & Probiyotik Bahar Okulu"nu gerçekleştirildi. Kongrede, bağırsak mikrobiyotasının şekillenmesinde büyük öneme sahip prebiyotikler, probiyotikler ve diyet örüntüsü hakkında güncel bilgiler irdelendi. Toplantıda 50 konuşmacı, 55 bilimsel konuşma, 30 sözel bildiri, 10 poster bildiri yer aldı.

Kongre hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız

Son güncelleme tarihi: 29/04/2019