8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Kadına Yönelik Şiddet” Paneli

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Acıbadem Üniversitesi Suç ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ASUMA) katkılarıyla “Kadına Yönelik Şiddet” Paneli gerçekleştirildi. Panelde kadının toplumdaki yeri ve şiddet kavramı farklı boyutlardan ele alındı.

Panel başkanlığını Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurdan Tözün’ün yaptığı etkinlikte, açılış konuşmasını Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı ve ASUMA Müdürü Prof. Dr. Oğuz Polat gerçekleştirdi.

Panelde kadına yönelik şiddet, hem hukuki hem de kültürel açıdan değerlendirildi. Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Eleştiri ve Kültür Araştırmaları Programı Kurucu Başkanı Doç. Dr. Işıl Baş, Avukat Gönül İşler ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oya Boyar sunumlarıyla panelde yer aldı.

Haber Tarihi: 15/01/2020

Son güncelleme tarihi: 21.02.2024