48. Ulusal Hematoloji Kongresi

Çalışmalarını üniversitemiz Nadir Hastalıklar ve Yetim İlaçlar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ACURARE)' nde sürdüren öğrencilerimiz İlayda Şahin ve Eylül Aydın ile merkez müdürümüz Prof. Dr. Uğur Özbek 1-5 Kasım 2022 tarihinde Antalya'da gerçekleştirilen 48. Ulusal Hematoloji Kongresi'ne katılım sağladı. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Medikal Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı'ndan doktora öğrencimiz İlayda Şahin "Akut Miyeloid Lösemide Tedavi Yanıtının Transkriptomik Karakterizasyonu" başlıklı sözlü sunumunu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Genom Çalışmaları Yüksek Lisans Programı'ndan öğrencimiz Eylül Aydın ise "Akut Miyeloid Lösemi Hastalığında Gözlenen Klinik Heterojenitede Alternatif Kırpılma İzoformlarının Rolünün Belirlenmesi" başlıklı tartışmalı e-poster sunumunu gerçekleştirdi.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Biyokimya Ana Bilim Dalı'ndan doktora öğrencimiz Gizem Şentürk "Akut Lenfoblastik Lösemi Tanılı Hastada Tüm Ekzom Dizileme (TED) ile Yatkınlık Genlerinin Araştırılması" ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Genom Çalışmaları Yüksek Lisans Programı'ndan öğrencimiz Ufuk Amanvermez ise "Çocukluk Çağı Hematolojik Kanserlere Yatkınlığın Klinik Ekzom Dizileme ile Aydınlatılması" başlıklı e-poster sunumları ile kongreye katılım sağladılar.

Araştırmacılarımızı ve danışman hocalarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi: 08/11/2022

Son güncelleme tarihi: 23.06.2023