28-29. Ulusal Biyofizik Kongresi gerçekleşti

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı ve Türk Biyofizik Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen 28-29. Ulusal Biyofizik Kongresi, 6-9 Eylül 2017 tarihlerinde Kerem Aydınlar Kampüsü’nde gerçekleştirildi.Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 156 bilim insanının katılımıyla gerçekleştirilen kongrede araştırmacılar, Moleküler Biyofizik, Hücre Biyofiziği, Biyopotansiyeller, Görüntü Yöntemleri, Biyofizik Eğitimi, Biyoelektromanyetik, Biyolojik Sinyal Analizi ve Elektrobiyofizik konularında yaptıkları çalışmaların sonuçlarını paylaştı.Konferans konuşmacıları arasında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Emekli Öğretim Üyesi, Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (EMBO) Üyesi Prof. Dr. Aslı Tolun, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Belma Turan, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Serdar Durdağı yer aldı. İngiltere’den Oxford Üniversitesi Weatherall Moleküler Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdinç Sezgin ve Fransa’dan Institute of Genetics and Molecular and Cellular Biology (IGBMC) CNRS Araştırma Müdürü Prof. Dr. Alberto Podjarny de kongrenin uluslararası konuşmacıları olarak konferansta sunumlarını gerçekleştirdi. Kongrede 2 panel, 47 sözlü sunum ve 60 poster sunumu yapıldı.Kongrede bilimsel programa ek olarak yoğun bir sosyal program da gerçekleştirildi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Engin Sağdilek’in sosyal sunusu, İstanbul Yelken Kulübü tesislerinde düzenlenen gala yemeği, kampüste gerçekleşen Pizza Gecesi ve İBB Beyaz Gezi kapsamında gerçekleştirilen Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Miniatürk Parkı gezisini içeren bir İstanbul turu yapıldı.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023