Ana içeriğe atla

23. Biyomedikal Bilim ve Teknoloji Sempozyumu üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti

Biyomedikal Bilim ve Teknoloji Sempozyumu (BIOMED2018-TR), Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği Derneği (BDMD) tarafından düzenlenen Acıbadem Üniversitesi ve ODTÜ Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği Mükemmeliyet Merkezi'nin (BIOMATEN) destek ve katkıları ile üniversitemiz ev sahipliğinde 15-16 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleşti.

Ulusal olarak düzenlenen ve teması “Biyomalzeme, Biyomedikal Bilim ve Mühendisliği, Doku Mühendisliği ve Rejeneratif Tıp” olan sempozyumda güncel gelişmelerin, dünyadaki ileri düzey araştırmaların, laboratuvardan uygulamaya geçiş sırasında karşılaşılan sorunların, yeni yaklaşımların ve klinik uygulamaların tartışılacağı bir ortam oluşturulması hedeflendi. Sempozyumda ayrıca Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği alanında araştırmalarını yürüten bilim insanları ile medikal cihaz sektöründen yetkililer ve hekimler arasında iletişimin sağlanması da hedeflendi.

Sempozyumda Biyomalzeme, Biyomedikal Bilim ve Mühendisliği, Doku Mühendisliği ve Rejeneratif Tıp alanlarından konular sunuldu ve tartışıldı. İki gün boyunca süren toplantıda 3BB ve Klinik Uygulamalar, Biyomedikal Uygulamalar, Hücresel Tedaviler ve Tanı Sistemleri, İlaç Salım Sistemleri, Doku Mühendisliği ve Modelleri, Hücre-Malzeme Etkileşimleri, Biyomalzemeler başlıklı oturumlarda bu alanlarda konularında uzman ve akademisyenler konuşma yaptı. Konuşmalar ile eş zamanlı olarak sempozyum boyunca poster sunumları da gerçekleştirildi.

İkinci gün son oturumda "Biyomalzeme, Biyomedikal ve Sağlık: Eğitim, Üretim ve Translasyon" başlıklı panelde özel sektörden ve akademiden konuşmacılar yer aldı.

İki gün süren sempozyumun konu başlıkları:

3BB ve Klinik Uygulamalar

Biyomedikal Uygulamalar

Hücresel Tedaviler ve Tanı Sistemleri

İlaç Salım Sistemleri

Doku Mühendisliği ve Modelleri

Hücre-Malzeme Etkileşimleri

Biyomalzemeler

Panel: Biyomalzeme, Biyomedikal ve Sağlık: Eğitim, Üretim ve Translasyon

Haber Tarihi: 12/04/2019

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023