10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı

10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni, Acıbadem Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü tarafından hazırlanan program ile gerçekleşti.

Konferans salonunda akademik, idari personelin ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen programda törenin anlam ve öneminin belirtildiği konuşma sonrası belgesel gösterimi gerçekleşti.

BBC tarafından 1970 yılında hazırlanan “Atatürk: Türklerin Babası” adlı belgeselde Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Türkiye’sinin ilk yıllarındaki gelişmelere paralel olarak anlatılıyor. Belgesel hem 1970 yılında Çanakkale, Samsun, Amasya, Sivas ve Ankara’da BBC tarafından kayıtlar, hem de tarihi görüntülerden oluşuyor.

Tören kapanış konuşması ile tamamlandı.

Haber Tarihi: 15/10/2018

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023