1. Kariyer Gelişim Semineri: Beyin ve Sinir Cerrahisi Hemşireliği

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Öğrenci Hemşireler Derneği iş birliği ile ilki düzenlenen Kariyer Gelişim Semineri “Beyin ve Sinir Cerrahisi Hemşireliği” 15 Şubat 2020 tarihinde üniversitemizde gerçekleşti.Seminer 1968 yılından bu yana beyin ve sinir cerrahisi hemşireliğinin çeşitli alanlarında rol alan, şu an Prof. Dr. Gazi Yaşargil ile birlikte beyin ve sinir cerrahisi araştırma makaleleri ve yayın çalışmalarına devam eden Dianne Yaşargil ile İstanbul Marmara Üniversitesi Nörolojik Bilimler Enstitüsü’nün kurucu başhemşiresi olan 2010 yılından beri Acıbadem Sağlık Grubu Ameliyathane ve Merkezi Sterilizasyon Üniteleri Koordinatörlüğü görevini sürdüren İlknur Yayla’nın sunumları ile başladı. Sunumların ardından “Beyin ve Sinir Cerrahisinde Deneyim Paylaşımları Paneli” Uzman Hemşire Nermin Ocaktan’ın başkanlığında, beyin ve sinir cerrahisi sorumlu hemşiresi Merve Cebeci, vaka yönetici hemşiresi Ramazan Seyitoğlu ve ameliyat hemşireleri Ezgi Hancı ile Onur Köse’nin katılımı ile devam etti.Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin kariyer planlamalarında hemşirelik mesleğinin farklı alanlarını tanımaları ve bu alanlarda öncü isimleri ile bir araya gelmelerini sağlamak amacıyla gerçekleşen etkinliğe 27 farklı üniversiteden 170 öğrenci katıldı.Konuşmacı Hakkında: Dianne Yaşargil, 1968 yılından bu yana beyin ve sinir cerrahisi hemşireliğinin çeşitli alanlarında rol almıştır. Şu an Prof. Dr. Gazi Yaşargil ile birlikte beyin ve sinir cerrahisi araştırma makaleleri ve yayın çalışmalarına devam etmektedir.İlknur Yayla: İstanbul Marmara Üniversitesi Nörolojik Bilimler Enstitüsü’nün kurucu başhemşiresidir. 2010 yılından beri Acıbadem Sağlık Grubu Ameliyathane ve Merkezi Sterilizasyon Üniteleri Koordinatörlüğünü sürdürmektedir. 2015 yılında Avrupa Hemşirelik Hizmet Ödülü olan HERO ÖDÜLÜ’ nü almıştır.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023