Acıbadem Üniversitesi Başlangıç Tarihi:   12/04/2021   08:00 Bitiş Tarihi:   14/04/2021    17:45

Programa ulaşmak için tıklayın

Başvuru Formu için tıklayın

Programın Amacı, Kapsamı ve İçeriği

Epilepsi, sinir biliminin –nörobilimin- alt alanlarından birisi olup, bu alanda küresel olarak ülkeler arasında büyük bir rekabet mevcuttur. Sinir bilimi ve özelleşmiş olarak epilepsi alanında ülkemizin öncelikli hedefleri, üst düzeyde araştırma yapma potansiyeli olan bilim insanlarının yetiştirilmesi ve uluslararası düzeyde ülkemizin araştırma alanında rekabet gücünün artırılmasıdır. “Epilepsi ve deneysel epilepsi modelleri: Teorik ve uygulamalı bilimsel eğitim etkinliği” lisansüstü düzeyde öğrencilere, genç araştırmacılara ve uzmanlara yönelik olarak düzenlenmiştir. Bu eğitim etkinliğinde, epilepsi hastalığının ve bu alanda yapılan temel bilimler araştırmalarında yaygın olarak kullanılmakta olan tekniklerin teorik ve uygulamalı olarak öğretilmesi planlanmıştır. Böylece katılımcılara epilepsi konusunda bilgi ve beceri kazandırmak, deneyimli öğretim üyelerinin tecrübe ve bilgilerini genç arkadaşlara aktaracağı ortamı oluşturmak, ulusal işbirliklerinin kurulmasına ve var olan işbirliklerinin gelişmesine, ülkemizin araştırma ve eğitim faaliyetlerine katkıda bulunmak amaçlanmıştır. Ayrıca, verdiğimiz bu eğitim temel bilimler araştırmalarına dayanan tezlerin yapılabilmesi için bilgi birikiminin oluşmasına katkıda bulunacaktır. Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Demiroğlu Bilim Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi olmak üzere 5 farklı üniversiteden epilepsi alanında uzmanlaşmış öğretim üyelerinin görev aldığı bu eğitim etkinliği, araştırma faaliyetlerinin arttırılması ve rekabetçi nitelikli insan gücüne dayalı araştırma sonuçları ortaya çıkarılması hedeflerine hizmet edecektir.