Zorunlu ORCID Numarası Alınması Hakkında Duyuru

Değerli Öğrencilerimiz, 07/07/2020 tarihli e-postamızda; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Açık Bilim ve Açık Erişim çalışmaları çerçevesinde tüm lisansüstü öğrencilerimizin, 31/07/2020 tarihine kadar ORCID numarası almaları gerektiği bildirilmişti. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 17.09.2020 tarih ve 36054236-299-E.58108 sayılı yazısı uyarınca; lisansüstü öğrencilerimizden ORCID numarası almayanların bulunduğu belirtilmiş olup, tüm öğrencilerin ORCID numarası alması ve daha önce yapılan yayınlarını ORCID numarası ile eşleştirmeleri zorunluluğu belirtilmiştir. Lisansüstü öğrencilerimizin ORCID numarası almalarında yardımcı olmak amacıyla hazırlanan işlem adımları aşağıda iletilmekte olup **en geç 09.10.2020 tarihine kadar ORCID numarası alınması gerekmektedir.** Akademisyen kadrosunda olmayan öğrencilerimiz için ORCID alınması ile ilgili izlenecek yol şu şekildedir; Tez çalışmasını tamamlamış, teze sahip olan öğrenciler - YÖK Ulusal Tez Merkezine gidilir. (https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/sistemGiris.jsp ) - Sağ üst köşede bulunan “ÜYE GİRİŞİ” butonuna tıklayınız. - Açılan sayfada e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız. - Profil bilgilerinizin bulunduğu sayfada bulunan “TEZ VERİ GİRİŞ FORMU” bölümüne tıkladıktan sonra açılan pencerede tezleriniz görünecektir. - ORCID numarası almak istediğiniz tezi seçtikten sonra açılan form üzerindeki gerekli alanları doldurup “ORCID NUMARASI AL” diyerek numara alabilirsiniz. Tez çalışmasını tamamlamamış, henüz teze sahip olmayan öğrenciler - YÖK Ulusal Tez Merkezine gidilir. (https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/sistemGiris.jsp ) - Sağ üst köşede bulunan “ÜYE GİRİŞİ” butonuna tıklayınız. - Açılan sayfada e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız. - “Üyelik Bilgileri” alanına tıklayınız. - ORCID numarasına sahip olmayan öğrenciler açılan sayfadaki linke tıklayarak alabilirler. - ORCID numarasına sahip olan öğrenciler açılan sayfadaki linke tıklayarak eşleştirme yapabilirler. Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.
**Sağlık Bilimleri Enstitüsü**