Sporculara Verilecek Burslarla İlgili Mutabakat Metni Hakkında Bilgilendirme

### MUTABAKAT METNİ Acıbadem Üniversitesi olarak Ülkemizin uluslararası spor organizasyonlarındaki başarısını artırmayı, nitelikli sporcuların yetişmesine katkı sağlamayı, spor dallarında üstün başarılı adaylara spor bilimleri haricinde farklı kariyer olanakları sunmayı, sporcuların akademik kariyerleri ile birlikte spora devamlarını sağlamayı ve sporculara yükseköğretime geçişlerinde destek olmayı sorumluluk alanımızda görmekteyiz. Bu nedenle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından aşağıda belirtilen alanlarda son 4 yıl içinde başarılı olduğu belgelendirilen sporculara Üniversitemizi tercih etmeleri ve Üniversitemize yerleşmeleri halinde eğitim-öğretimleri süreleriyle sınırlı olmak kaydıyla %100 oranında eğitim bursu verilmesini ve 2020-2021 burs yönetmelik ve yönergelerinde değişiklik yapmayı kabul ve taahhüt ederiz. 1.Grupta; Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları, Gençlik Olimpiyatları, Olimpik ve Paralimpik spor dallarının Büyükler kategorisindeki Dünya ve Avrupa Şampiyonası Finalleri, Dünya ve Avrupa Şampiyonası yapılmayan spor dallarının büyükler kategorisindeki Dünya ve Avrupa Kupaları Finallerinde madalya kazanan sporcular.