Erasmus+2020 Öğrenci Hareketliliği Dil Sınavı Hakkında

#### ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI **UZAKTAN ÇEVRİMİÇİ (Online) ERASMUS, English Proficiency Test HAKKINDA BİLGİLENDİRME** 1. Yapılacak çevrimiçi sınava katılabilmeniz için güçlü bir internet bağlantısı olan bir bilgisayardan bağlanmanız gerekmektedir. Sınav, tablet veya cep telefonu kullanımını desteklememektedir. 2. Bilgisayarınızda Adobe Acrobat ve Adobe Flash Player’ın yüklü olması gereklidir. 3. Sınavda tarayıcı kaynaklı bir sorun yaşamamanız için sınava başlamadan önce tarayıcınızın güncel olduğundan, sınavda Zoom programı kullanılacağından, bu programın güncel sürümünün kullanıldığından emin olunuz. 4. Zoomda hesabınızı açarken, kendi ad ve soyadınızla açtığınıza emin olunuz. 5. Sınav esnasında, kameranızın sürekli açık olması gerekmektedir, aksi halde sınavınız geçersiz sayılacaktır. 6. Zooma bağlandığınız IP adresiniz ve sınava giriş yapılan bilgisayarın IP adresi tutmaması saptandığı takdirde sınavınız geçersiz sayılacaktır. 7. Sınav süresi her öğrencinin seviyesine bağlı olarak 10 ila 70 dakika arasında değişkenlik gösterir. 8. Öğrenci sınava sadece 1 kere katılabilir. Sınav bittikten sonra tekrar giriş yapılamaz. 9. Sınavda yanlış cevap, doğru cevabı götürmeyecektir. 10. Sınav ortamında yalnız bulunmak ve soruları herhangi bir bilgi kaynağı olmadan ya da kimseden destek almadan cevaplamakla yükümlüsünüz. Öğretim Üyesi gerek duyarsa görüntülü telefon veya başka bir görüntülü platform üzerinden öğrenciden sınav sırasında yalnız olduğunu ve kimlik bilgilerini teyit etmesini talep edebilir. 11. Sınavlarda kopyaya teşebbüs etmek, sınavlarda kopya çekmek veya çektirmek, sınavlarda tehditle kopya çekmek, kendi yerine başkasını sınava sokmak veya başkasının yerine sınava girmek gibi nedenlerle sınav düzenine uymadığı belirlenen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır ve Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği kapsamında işlem başlatılır. 12. Sınav süresi boyunca öğrencinin yaşayabileceği herhangi bir teknik sorun karşısında (internet/ elektrik kesintisi gibi) gerekli tedbirleri almak öğrencinin kendi sorumluluğundadır. 13. Bu sınavdan yalnızca B1 ve üzeri bir seviyede çıkan öğrenciler, 16.10.2020 Cuma günü ikinci ve son aşama olan çevrimiçi/ hocalarla birebir yapılacak olan konuşma (speaking) sınavına girmeye hak kazanacaklardır. Bu sınava hak kazanan öğrencilere 15.10.2020 Perşembe akşamı speaking sınavı saatleri ve zoom bilgisi iletilecektir. Hepinize başarılar dileriz.
Yabancı Diller Bölümü **İngilizce Hazırlık Programı Başkanlığı**