Covid-19 Pandemisi nedeniyle Üniversitemiz Senatosu’nun aldığı kararlar

Covid-19 Pandemisi nedeniyle Üniversitemiz Senatosu’nun 07.09.2021 tarihli toplantısında kabul edilen "2021-2022 Eğitim - Öğretim yılında yüz yüze eğitim ile ilgili uyulması gereken kurallar” aşağıda yer almaktadır: **1.** 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında (güz yarıyılında) ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarımızda eğitimin yüz yüze ve uzaktan olmak üzere hibrit eğitim modeli ile sürdürülmesine, **2.** Ders programları içinde yer alan ve ilgili birim kurulları tarafından kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu tarafından onaylanan teorik derslerin %40 oranında uzaktan olarak verilmesine, **3.** Uygulamalı dersler, mesleki eğitim ve stajların yüze yüze yürütülmesine, **4.** Yüze yüze derslerin birleştirilerek blok olarak yapılmamasına ve bir ders saatinin 40 dakika ile sınırlı tutulmasına, her ders saati sonunda asgari 10 dakika ara verilerek sınıfların havalandırılmasına, **5.** Uzaktan verilen derslerin sınavlarının uzaktan olarak veya yüz yüze yapılmasına, **6.** Yüz yüze yapılan teorik ve uygulamalı derslerin sınavlarının gerektiğinde uzaktan uygulamalar da kullanılarak yüz yüze yapılmasına, **7.** Gerek yüz yüze ve gerekse uzaktan derslerde öğrencilerin devam koşulunu yerine getirmesine, **8.** Öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasını güncelleyerek kampüs girişlerinde istenen bilgileri ibraz etmelerine, **9.** Kampüs girişlerinde akademik, idari personel ve öğrencilerimiz için iki doz aşı sorgulaması yapılmasına, aşı olanların doğrudan kampüse alınmalarına, aşı olmayanların kampüs girişlerinde son 72 saatte yaptırmış olduğu negatif PCR test sonucunu göstererek kampüs girişlerine müsaade edilmesine, **10.** Kampüse gelecek ve kısa süreli kalacak misafirlere sadece HES sorgulaması yapılmasına ve risk taşımayan misafirlerimizin kampüse alınmasına, **11.** Ders/kurs/toplantı gibi toplu faaliyetlere katılım amacıyla kampüse gelecek misafirlerimizden iki doz aşı sorgulaması yapılmasına, aşı olanların doğrudan kampüse alınmalarına, aşı olmayanların kampüs girişlerinde son 72 saatte yaptırmış olduğu negatif PCR test sonucunu göstererek kampüs girişlerine müsaade edilmesine, **12.** Kampüse girdikten sonra derslik ve ortak alanlarda maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesine, yönetim tarafından alınan kararların titizlikle uygulanmasına ve takip edilmesine, **13.** Öğrenci yurtlarımızda konaklayacak öğrencilerimizin de kampüse girişte aranan koşulları aynı şekilde yerine getirmesine, **14.** Aşı tereddüdü olan çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin doğru bilgilendirilerek, aşı olmaya teşvik edilmesine, **15.** Kantin, kafeterya, kütüphane gibi ortak alanlarda aynı anda bulunması gereken kişi sayısı ve kullanım koşullarına titizlikle uyulmasına ve yapılacak uyarıların dikkate alınmasına, **16.** Salgının seyrine göre eğitim ve öğretimin sürdürülmesi için Üniversitemiz Senatosunun yeni kararlar almasına.