2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlar Arası ve Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuruları

#### 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI #### GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI ve KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ

GÜZ YARIYILI

18 Temmuz 2022 – 29 Temmuz 2022

Kurumlar Arası ve Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuruları

02 Ağustos 2022 – 03 Ağustos 2022

Eğitim Dili İngilizce Olan Bölümlere Kurumlar Arası Yatay Geçiş İle Gelen Öğrencilerin İngilizce Hazırlık Programından Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı (ACUPEP PPT)

12 Ağustos 2022

Kurumlar Arası ve Kurum İçi Yatay Geçiş Sonuçlarının Web Sitemizde İlanı

15 Ağustos 2022 – 17 Ağustos 2022

Kurumlar Arası ve Kurum İçi Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Adayların Kesin Kayıtları ve Ücret Yatırmaları

19 Ağustos 2022

Kurumlar Arası ve Kurum İçi Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Yedek Adayların Kesin Kayıtları ve Ücret Yatırmaları

ÖSYM tarafından ilan edilecek kayıt tarihlerine göre ilan edilecektir.

Eğitim Dili Türkçe Olan Bölümlere / Programlara Kurumlar Arası Yatay Geçiş İle Gelen Öğrencilerin İngilizce Derslerinden Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı (APPT)

• 2022-2023 Eğitim öğretim yılı güz yarıyılı kurum içi yatay geçiş kontenjanları için tıklayınız.

• 2022-2023 Eğitim öğretim yılı güz yarıyılı kurumlar arası yatay geçiş kontenjanları için tıklayınız.

Kurumlar Arası ve Kurum İçi yatay geçiş başvuruları online olarak alınacaktır.

• Kurum içi ve Kurumlar arası yatay geçiş başvuruları ve başvuru belgeleri ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

• Online başvuru linki için tıklayınız.

• Başvuru kılavuzu için tıklayınız.