Ana içeriğe atla

2021 BÜTÇE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ EK BAŞVURU İLANI

ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ

2021 BÜTÇE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ EK İLAN

BAŞVURU TARİHİ

HAREKETLİLİK DÖNEMİ

19 EYLÜL 2023 – 30 EYLÜL 2023

01 EKİM 2023 – 31 EKİM 2023

Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliğinden faydalanmak isteyen Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nde tam/yarı zamanlı istihdam edilmiş ve kurumda fiilen görev yapan akademik ve idari personel için başvurularımız başlamıştır. 30 Eylül 2023 tarihinden sonra yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru: Erasmus+ Personel Eğitim Alma hareketliliklerinden yararlanmak isteyen üniversitemiz personelinin başvuru duyurusunda belirtilen tarihlerde Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı Portalı üzerinden e-devlet şifreleri ile online olarak başvurmaları gerekmektedir.
Başvuru için tıklayın.

Eğitim alma hareketliliğinden beş (5) akademik/idari personel yararlanacaktır.

Maddi Destek: Hareketlilik dönemi için ödenecek nihai tutar, hareketlilik gün sayısı ile ev sahibi ülke için geçerli olan günlük bireysel destek hibe miktarı çarpılarak ve bu tutara seyahat katkı payı ilave edilerek belirlenir. Belirlenmiş hibe miktarının %80’i Hareketlilik öncesinde ön ödeme olarak, kalan %20’si ise Hareketlilik tamamlandıktan sonra gerekli belgelerin Uluslararası Öğrenciler ve Akademik İlişkiler Ofisi’ne teslim edilmesi üzerine ödenir.

Hibesiz (‘’0’’ Hibeli) Personel Olma Durumu: Personel istediği takdirde hibe almaksızın faaliyete katılabilir. Faaliyetten hibesiz faydalanabilmek için de başvuru yapılması gerekmektedir.

Eğitim Alma Hareketliliği: Kurumumuzda istihdam edilmiş akademik ve/veya idari personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Yararlanıcı, eğitim almak üzere ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda, alanı ile ilgili bir eğitim merkezinde, araştırma merkezinde ya da işletme tanımına uyan diğer bir kuruluşta faaliyete katılabilir. Hareketlilikten faydalanabilmek için üniversiteler arası hareketlilik anlaşmasının olması gerekmemektedir. Eğitim Alma Hareketliliğinde idari personele öncelik verilir. Eğitim Alma Hareketliliği süresi seyahat süresi hariç ardışık minimum üç (3), maksimum beş (5) iş günü olarak belirlenmiştir.

Faaliyetin ardışık üç (3) iş gününden az süre ile gerçekleşmesi durumunda faaliyet geçersiz kabul edilir. Yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz veya ödenen hibe geri istenir.

Engelli Personel: Erasmus programına katılan engelli yararlanıcılara aldıkları standart hibelere ek olarak özel ihtiyaçlarına yardımcı olmak üzere ilave hibe verilebilmektedir.

Değerlendirme ve Seçim: Başvuru sayıları ve üniversitemize tahsis edilen hibe miktarı göz önüne alınarak, hareketlilikten yararlanacak personel, Erasmus Komisyonu tarafından tarafsızlık ve şeffaflık kurallarına uygun bir şekilde belirlenecektir.