“Epilepsi ve Deneysel Modelleri: Teorik ve Uygulamalı Eğitim Programı” gerçekleşti

Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Filiz Onat’ın önderliğinde düzenlenen “Epilepsi ve Deneysel Modelleri: Teorik ve Uygulamalı Eğitim Programı” başlıklı kurs 12-14 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleşti. Kurs, epilepsi hastalığının ve bu alanda yapılan temel bilimler araştırmalarında yaygın olarak kullanılmakta olan tekniklerin teorik ve uygulamalı olarak öğretilmesi amacıyla düzenlendi.

Teorik ve uygulamalı eğitimler ile katılımcıların epilepsi konusunda bilgi ve beceri kazanmaları, deneyimli öğretim üyelerinin tecrübe ve bilgilerini gençlere aktaracağı ortamın oluşturulması, ulusal iş birliklerinin kurulması ve var olan iş birliklerinin gelişmesi ve ülkemizin araştırma-eğitim faaliyetlerine katkıda bulunulması amaçlandı.

Epilepsi, sinir biliminin –nörobilimin- alt alanlarından biridir. Sinir bilimi ve özelleşmiş olarak epilepsi alanında ülkemizin öncelikli hedefleri, üst düzeyde araştırma yapma potansiyeli olan bilim insanlarının yetiştirilmesi ve uluslararası düzeyde ülkemizin araştırma alanında rekabet gücünün artırılmasıdır. “Epilepsi ve Deneysel Epilepsi Modelleri: Teorik ve Uygulamalı Bilimsel Eğitim Etkinliği” lisansüstü düzeyde öğrencilere, genç araştırmacılara ve uzmanlara yönelik olarak düzenlendi. Bu eğitimde, epilepsi hastalığının ve bu alanda yapılan temel bilimler araştırmalarında yaygın olarak kullanılmakta olan tekniklerin teorik ve uygulamalı olarak öğretilmesi gerçekleştirildi.

Kurs kapsamında Acıbadem Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Demiroğlu Bilim Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi olmak üzere 5 farklı üniversiteden epilepsi alanında uzmanlaşmış öğretim üyelerinin görev aldı.

Kursa katkı sağlayan öğretim üyeleri:

Prof. Dr. Filiz Onat, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi

Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi