ACU Social Talks ’un Üçüncüsü Gerçekleşti: Yaratıcılık, Hayal Gücü Ve Yetişkin Olmak! Yaratıcı Drama İle Buluşma Zamanı

Üniversitemiz İç İletişim Komisyonu’nun üçüncüsünü düzenlediği ACU Social Talks kapsamındaki, “Yaratıcılık, Hayal Gücü ve Yetişkin Olmak! Yaratıcı Drama ile Buluşma Zamanı ”Başlıklı söyleşi, 27 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşti. Hayal gücü, yetişkin olmak, yaratıcı drama ve oyun gibi konularda fikir paylaşımı sağlamak amacıyla düzenlenen söyleşide; yaratıcı insanların özellikleri, hayal gücü, yaratıcılığın önündeki engeller, yetişkin olmak, yaratıcı drama ve oyun gibi konu başlıklarına değinildi.

Etkinlikte,  İstanbul Drama Sanat Akademisi Yaratıcı Drama Eğitmenliği ve Başkent İletişim Akademisi Seslendirme-Dublaj programı mezunu ve Acıbadem Üniversitesi Öğr. Gör. İdil Güney Şimşek konuşmacı olarak ağırlandı. Teorik sunum yapıldıktan sonra özellikle “yaparak ve yaşayarak öğrenme” ilkesi kapsamında bizzat katılımcıların deneyimlerine dayanan aşamalara geçildi. Yaratıcılığın önünündeki engelleri kaldırmaya yönelik; ‘Öğrenilen engellere yönelik nesnelere farklı anlamlar yükleme çalışması’ yapıldı. 30 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, doğaçlama hikâyelere başlık bulma çalışması gerçekleştirildikten sonra değerlendirme-tartışma aşaması ile tamamlandı.

Haber Tarihi: 02/10/2023

Son güncelleme tarihi: 14.12.2023