Tıp Mühendisliği Bölümü Webinarları farklı alanlarda konu ve konuşmacılarıyla Mart ayında da dopdoluydu

Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen bilim dünyasından farklı konu ve konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen webinarlar Mart ayında da gerçekleşti.“İnternet kullanımında parola belirleme ve saklama önerileri”Tıp Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Buğrahan Bayram’ın konuşmacı olduğu webinar 4 Mart 2021 tarihinde gerçekleşti. Webinarda; internette güvenlik, eğitim, bankacılık, alışveriş, eğlence vb. amaçlarla internet kullanımında parola belirleme ve saklama konuları konuşuldu. Katılımcılar ücretsiz, güvenilir, ve kolay ulaşılabilir parola belirleme ve saklama yöntemlerine örnekler konusunda da bilgi sahibi oldu.“Robinson - Trautman Spacetimes in Brans-Dicke Gravity”Dr. Yorgo Şenikoğlu’nun konuşmacı olduğu webinar 16 Mart 2021 tarihinde gerçekleşti. Webinarda; Brans-Dicke teorisi üzerine konuşuldu.Dr. Yorgo Şenikoğlu, lisans ve lisansüstü eğitimlerini Université de Paris ve Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Halen Koç Üniversitesi'nde fizik bölümünde Prof. Dr. T. Dereli ile çalışan Şenikoğlu, öğretim görevlisi olarak Şubat 2017'den bu yana Boğaziçi Üniversitesi'nde Genel Görelilik, Diferansiyel Geometri ve Kütle Dersleri dersleri vermektedir. Araştırma ilgi alanları matematiksel fizik, genelleştirilmiş yerçekimi teorileri, yerçekimi dalgaları ve kara deliklere dayanmaktadır.“Data Science in Search Marketing”Doç. Dr. Ahmet Bulut’un konuşmacı olduğu webinar 18 Mart 2021 tarihinde gerçekleşti. Webinarda; arama motoru reklamcılığı konuşuldu. Doç. Dr. Bulut, doğru zamanda doğru kullanıcıya reklam verme, arama ağı reklamcılığının temellerini ve son on yılda ele aldığımız temel araştırma sorunlarını anlattı.Doç. Dr. Ahmet Bulut, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2000 yılında mezun oldu. Doktora derecesini Santa Barbara'daki Kaliforniya Üniversitesi'nden Bilgisayar Bilimleri alanında 2005 yılında aldı. 2005-2010 yılları arasında Citrix'te araştırma mühendisi ve Like.com uzman araştırmacı olarak görev aldı. 2010-2020 yılları arasında İstanbul Şehir Üniversitesi'nde tam zamanlı öğretim üyesi ve Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yaptı.“Data-Driven Test Optimization”Dr. Öğretim Üyesi Barış Arslan’ın konuşmacı olduğu webinar 23 Mart 2021 tarihinde gerçekleşti. Webinarda; genel ürün maliyetinin önemli bir parçası olan IC testinde yüksek kalite ve düşük maliyet için eşzamanlı talebi ele almak için veri odaklı yaklaşım ve araştırma yönleri konuşuldu.Dr. Öğretim Üyesi Barış Arslan, Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi’nde, lisansüstü eğitimini de San Diego California Üniversitesi’nde tamamladı. Arslan, 2005-2013 yılları arasında ABD'de Intel, Marvell Semiconductor ve Qualcomm'da çalıştı. En son İstanbul Şehir Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nde Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. Araştırma ilgi alanları arasında, IC Testi, Finans ve Alan Değerlendirmesi gibi çeşitli alanlarda Makine Öğrenimi / Veri Analitiği uygulaması bulunmaktadır.“Big Data: Characteristics, Challenges, Tools”Dr. Özgür Doğan Şahin’in konuşmacı olduğu webinar 25 Mart 2021 tarihinde gerçekleşti. Webinarda; dünyanın en değerli kaynaklarından biri olan veri ve artan hacimlerden ve veri kaynaklarından değerli bilgiler çıkarmaya çalışan Büyük Veri konuşuldu. Dr. Şahin büyük verinin temel özelliklerini ve bununla ilgili zorlukları anlattı. Dr. Şahin bu zorlukların üstesinden gelmek için bazı açık kaynak araçlarınından da katılımcılara bahsetti.Dr. Özgür Doğan Şahin, 2001 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden lisans derecesini ve 2005 yılında Santa Barbara'daki California Üniversitesi'nden Bilgisayar Bilimleri alanında doktora derecesini almıştır. 2015 yılında Türkiye'ye geri dönen Dr. Şahin şu anda bir yazılım şirketinde çalışıyor ve burada ölçeklenebilir veri entegrasyonu ve işleme hatları oluşturmak için bir ekibe liderlik ediyor.“Classifying Educational Texts in Low-Resource Languages”Dr. Öğretim Üyesi Onur Güzey’in konuşmacı olduğu webinar 25 Mart 2021 tarihinde gerçekleşti. Webinarda; eğitim materyallerinin sınıflandırılması konuşuldu. Dr. Öğretim Üyesi Güzey, eğitim sınıflandırmasının uygun araçların ve yeterli etiketli verilerin eksikliğinden dolayı düşük kaynak dillerinde zor olabileceğinden bahsetti. Güzey, bu problemin üstesinden gelmek için, birçok düşük kaynak dilde sınıflandırma yapmak için İngilizce gibi tek bir yüksek kaynak dilinde oluşturulan kaynakları kullanan diller arası bir sınıflandırma yöntemi kullanılabileceğinden bahsetti.Dr. Öğretim Üyesi Onur Güzey Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. Lisansüstü eğitiminide Santa Barbara'daki California Üniversitesi’nde tamamladı. Ayrıca MIT, Cambridge'den MBA derecesi aldı. Intel, ABD, 2008-2010 ve OakNorth, İngiltere, 2017-2021'de çalıştı. 2013-2017 İstanbul Şehir Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nde Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. Araştırma ilgi alanları, Finans alanında Makine Öğrenimi ve Doğal Dil İşleme uygulamalarını ve ürünleştirmeyi içermektedir.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 19.01.2024