Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Bilimsel Toplantıları Mart ayında da devam etti

Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü’nde süregelen bilimsel çalışmaları hem Tıp Fakültemizle hem de üniversitemizdeki araştırma merkezleri ile paylaşmak ve disiplinlerarası bilimsel iş birliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Bilimsel Toplantıları’nın üçüncüsü ve dördüncüsü mart ayında gerçekleşti.Toplantının üçüncüsü Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Abdurrahman Coşkun’un katılımıyla 2 Mart 2022 tarihinde gerçekleşti. Prof. Dr. Coşkun “Transplantasyona Yönelik Organ Saklama Solüsyonlarında Güncel Gelişmeler” başlıklı sunumunu gerçekleştirerek, ekibiyle geliştirdikleri ve patentini almış oldukları organ transplantasyonuna yönelik organ saklama solüsyonundan bahsetti. Ek olarak, kullanılan diğer solüsyonlarla da karşılaştırılması yapıldı. Tamamladığı ve hali hazırda devam eden bilimsel çalışmalarından da söz eden Prof. Dr. Coşkun, bu çalışmaların klinik bilimlere olan yansımalarını katılımcılar ile paylaştı.Toplantının dördüncüsü ise Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Yeşim Işıl Ülman’ın katılımıyla 30 Mart 2022 tarihinde gerçekleşti. Prof. Dr. Ülman “Tarihten Günümüze Aşı Tereddüdü” başlıklı sunumuyla katılımcılara modernleşme kuramı gözüyle 19. yüzyıl Osmanlı Dönemi halk sağlığı uygulamalarını, bu dönemdeki aşı çalışmalarını ve Osmanlı toplumunda aşıların kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaları aktardı. Prof. Dr. Ülman, günümüzde devam eden COVİD-19 pandemi koşulları ve güncel aşı tereddüdü hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.Öğretim üyeleri, lisans ve lisansüstü öğrencilerin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleşen toplantıların sonunda bu alandaki çalışmalar hakkında güncel gelişmeler tartışıldı.

Haber Tarihi: 05/04/2022

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023