Ana içeriğe atla

Psikoloji Bölümü Seminerleri I: Aktivizmin Psikolojisi ya da Psikolojinin Aktivizmi: Sosyal Değişime Dair Bildiklerimizi Değiştirmek

Psikolojinin farklı alt alanlarında yapılan güncel çalışmalar hakkında öğrencilerin bilgi edinmesini sağlamak, güncel çalışmalar hakkında akademik bilgi alışverişi ve tartışma için alan açmak amacıyla İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümümüz, Psikoloji Bölümü Seminerleri’nin ilkini “Aktivizmin Psikolojisi ya da Psikolojinin Aktivizmi: Sosyal Değişime Dair Bildiklerimizi Değiştirmek” başlıklı konuyla 7 Aralık tarihinde 25 kişinin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleşti.

Friedrich Schiller Jena Üniversitesi Sosyal Psikoloji Bölümü'nde doktora sonrası araştırmacı ve öğretim üyesi, Sussex Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde ise doktora sonrası misafir araştırmacı olarak görev yapan Dr. Mete Sefa Uysal, etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. Kolektif eylemler, protestolar, aktivizm, ve politik katılımın yanı sıra, popülizm, sağ-kanat radikalizm, milliyetçilik, şiddet, sosyal kimlik, liderlik ve kültürlerarası psikoloji konularında araştırmalar yapan Dr. Uysal, etkinlikte; sosyal aktivizm kuramlarını inceleyerek bu modellerden biri olan toplu eylemde sosyal kimliğin özetlenmiş modeli üzerinden algılanan adaletsizliğin ve grup etkinliğinin protestolar sırasında yeni kimlik biçimlerinin ortaya çıkışını şekillendirdiği konusunda sunum yaptı. Sunumun ardından katılımcıların yönelttiği sorularla birlikte açılan tartışmayla etkinlik son buldu.

Haber Tarihi: 23/12/2022

Son güncelleme tarihi: 27.03.2024