III. Psikoloji Günleri “İlişkiler içinde Benlik - Pandemi Döneminde İlişkiler” temasıyla gerçekleşti

Üniversitemiz Psikoloji Kulübü ve Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü iş birliğiyle 08-09 Mayıs 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak düzenlenen III. Psikoloji Günleri, bu yıl “İlişkiler içinde Benlik - Pandemi Döneminde İlişkiler” temasıyla gerçekleştirildi.Psikolojinin çeşitli alt dallarından akademisyen ve uzmanlar eşliğinde konferanslar ve atölyelerin düzenlendiği etkinlikte, öğrenci ve mezunlarımızın araştırmaları da poster sunum olarak yer aldı.Etkinliğin ilk gününde “Pandemi Bize Neler Öğretti? Neydik? Ne Olduk?” başlıklı oturumda Prof. Dr. Güler Bahadır, pandeminin yaşamımıza getirdiği değişikliklerin ruh sağlığımızı nasıl etkilediğine ve çözüm olarak neler yapılabileceğine yönelik önemli noktalara değindi. Doç. Dr. Mehmet Harma’nın "Pandemi Günlerinde İlişkiler: Kimler Nasıl Etkileniyor?" başlıklı konuşmasıyla devam eden etkinlikte pandemi döneminde farklı sosyoekonomik düzeylerdeki insanların ilişkilerine dair yapmış olduğu çalışmasını sundu.İlk gün davetli konuşmacıların konferanslarının ardından farklı alandaki uzmanlar tarafından farklı konularda atölye çalışmaları düzenlendi.Sanal sanat galerisi etkinliği kapsamında katılımcılarımızın “İzolasyon” teması ile ilişkili olarak gönderdiği sanat eserleri, sanal bir platformda sunuldu.Dr. Öğr. Üyesi Esra Bal, “Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” adlı atölye çalışmasında iyi bir özgeçmişin nasıl hazırlanılması gerektiğine dair önemli noktalara örnekler üzerinden vurgu yaptı ve bir mülakata hazırlanırken dikkate alınması gereken noktalara değindi. Klinik Psk. Şeyma Keçeli "Kendilik ve İlişkisellik: Sanat Terapisi Çalışması" başlıklı atölyesinde uygulamalı bir sanat terapisi çalışması gerçekleştirdi. Uzman Psk. Zeynep Şeker “Bir Yaşam Biçimi Olarak Mindfulness” adlı atölye çalışmasında anda kalabilmenin önemine değindi. Anda kalabilmeyi hayatımıza uygulamanın öneminden bahsetti. Uzm. Psk. Yaprak Zararsız “Well-Being Therapy” adlı atölye çalışmasında Jahoda’nın psikolojik iyi oluş modeli bağlamında otonomi, kendini kabul, çevrede uzmanlaşma, kişisel büyüme, yaşamdaki amaç ve diğerleriyle olumlu ilişkiler kurma konularında nasıl dengeyi sağlayabileceğimize değindi. Uzman Psk. Melis Arzu Yiğitbaş “İlişkilerde Krizler ve Pandemi” adlı atölye çalışmasında pandemi dönemindeki ilişkilere ve bu ilişkilerde yaşanan krizlere değindi. Bağlanma stillerinin ilişkilerdeki rolünü vurguladı. Psikodramatist Ezgi Başaran “İlişki Ağlarımız” adlı atölye çalışmasında grup terapisinden ve psikodramatist eğitimi alma sürecinden bahsetti. Bir grup terapisi örneği ile katılımcıların hayattaki rollerini ve o rollerden birinin beraberinde getirdiği duyguları fark etmesini sağlayarak çalışmasını sundu.Etkinliğin ikinci gününde Doç. Dr. Olga Selin Hünler "Öfkeli Babalar: Türkiyede Popülist ve Maskülinist Sosyal Medya Kampanyaları Örneği" başlıklı konuşmasında babalık/erkeklik modellerini yapılan araştırmalarla açıkladı ve farklı kültürlerde sosyal medyada yürütülen kampanyalardan bahsedildi. Babalık rollerini etkileyen sosyal, toplumsal faktörlere değinildi. Ana konuşmacılarımızdan Doç. Dr. Meral Gezici Yalçın ise “Pandemi Döneminde Evin Değişen Anlamı” adlı oturumunda pandeminin getirdiği değişikliklerin ev ortamına nasıl yansıdığı ve evin anlamında nasıl bir değişime yol açtığına yönelik bulgular içeren araştırma sonuçlarını paylaştı.III. Psikoloji Günleri, üniversitemizin psikoloji bölümünde eğitim gören öğrenci ve mezunlarımızın poster sunumlarıyla sona erdi. Poster sunum yapan öğrencilerimizin araştırma proje başlıkları:Esra Nur Şen, Simge Ortaç: “İklim Değişiminde Çerçeveleme Yöntemi Çevresel Tutumları Nasıl Etkiler? Kayıp ve Kazanç Durumları Açısından İncelenmesi”Merve Kurt, Sena Güldehan Uçan: "Alzheimer Hastalarına Bakım Verenlerin Bu Süreçteki Deneyimleri"İrem Nur Cavcav, Hale Nur Cömertoğlu, Sevde Kıcıroğlu: “Üniversite Öğrencilerinin Suriyeli Mültecilere Yönelik Algılarına Dair Nitel Bir Çalışma”Murat Can Boyvadaoğlu, İsminaz Doğan, Beyza Nur Toğrul: “Hayvanseverlerin Vegan Algısı Ve Bilişsel Çelişkileri”Etkinlik kapsamında tüm davetli konuşmacılarımız adına Tema Vakfı’ndan fidan bağışı yapılarak teşekkür edildi.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023