ASUMA, sosyal medya ve şiddeti konuştu

“Sosyal Medya ve Şiddet Sempozyumu”, Acıbadem Üniversitesi Suç ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASUMA) tarafından 17 Kasım 2017’de düzenlendi.

Sempozyum açılış konuşmasını yapan ASUMA Direktörü Prof. Dr. Oğuz Polat, şiddetin son zamanlarda mekansal anlamda genişleyerek sanallaştığını, teknolojinin gelişmesiyle siber şiddet gibi farklı şiddet türlerinin ortaya çıktığını ifade etti.Panelin oturum başkanı Acıbadem Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İnci User, sempozyumun önemini vurguladı. Panelin ilk konuşmacılarından Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Dairesi’nden Hakim Murat Binici, adalet sistemindeki prosedürel işleyiş ve uygulama örneklerinden bahsetti. Ardından Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nermin Çelen, sosyal medyada gerçekleşen şiddetin psikolojik boyutlarından kapsamlı şekilde söz ederek olası psikolojik sonuçlarını anlattı. İMDAT-Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği Hukuk Birimi Başkanı Av. Kaan Apak Altıntop, siber uşaklaştırma (grooming) konusundan bahsederek, sosyal medyada istismar sürecindeki aşamalardan ve bu suçun özelliklerinden bahsetti. Son olarak Cumhuriyet Savcısı Dr. Cengiz Apaydın, yargıya yansıyan olgulardan hareketle, siber ortam ve sosyal medyada ne tür suçların işlendiğini, neler yapılması gerektiğini anlattı.Panelin ardından sözlü bildiri oturumu gerçekleştirildi. Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Fatih Artvinli’nin oturum başkanlığında gerçekleşen sözlü bildiri oturumunda sosyal medya şiddeti, engelli şiddeti, zoofili, akranlar arası şiddet, sözel şiddet, tıbbi uygulama hataları ve enseste yönelik bildiriler sunulmasının ardından sempozyum sona erdi.

Haber Tarihi: 18/11/2017

Son güncelleme tarihi: 19.12.2023