Ana içeriğe atla

ACUMEDAK Şubat Etkinlikleri

Temel Parazitoloji ve Bit Taraması Eğitimi

Sahaya çıkacak ACUMEDAK üyelerinin , sık rastlanan parazitler ve insan vücudundaki belirtileri hakkında bilgi sahibi olması amacıyla gerçekleştirilen etkinlik 11 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşti.

Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Kurt tarafından verilen eğitimde sık rastlanan parazitler ve yapıları, önceki senelerde Nepal Sosyal Pediatri Projesi’nde toplanan istatistikler, gaita toplama ve baş biti tespit edip örnek toplama ana konu başlıkları idi.

Eğitimde tecrübelerini de paylaşan Prof. Dr. Özgür Kurt parazitlerden korunma yolları anlattı. 

Oyun Arkadaşım Kermesi

“Oyun Arkadaşım Projesi” kapsamında yapılacak olan el yapımı oyuncaklar için malzeme masraflarının çıkarılması için düzenlenen kermes 14 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşti.

Kermes, ACUMEDAK’ın Temmuz ve Ağustos aynda gerçekleştirecekleri Nepal Projesi’ndeki köy okullarında okuyan çocuklara ve Adana’daki gezici mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına psikososyal destek sağlamak amacıyla hazırlanacak oyuncaklar için yapıldı. Bu yıl daha büyük bir ekiple, daha fazla oyuncak hazırlanması hedefleniyor. Kermesten elde edilen gelirle oyuncaklar için, kumaş, elyaf, ip, plastik göz gibi malzemeler alınacak ve 400’ü geçkin oyuncak yapılacak. 

El Yıkama ve Hijyen Eğitici Eğitimi

El yıkama eğitimleri için oluşturulan izleğin eğitimi vermek isteyen aktif kulüp üyeleriyle paylaşılması hedefiyle düzenlenen eğitim 13 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşti.

Eğitimde; kıyafet, ulaşım, dış görünüş, çocuklarla iletişim, el yıkama ve hijyen izleği, öğretmenlerle iletişim, kapasite kontrolü gibi başlıklar ele alındı.

Çocuklarla Hak Temelli Çalışma, Çocuk Güvenliği, Çocuklarda İstismar Tanıma ve Kırılgan Gruplar eğitimleriyle kendilerini geliştiren ACUMEDAK üyeleri, 15 Şubat’ta El Yıkama ve Hijyen Eğitimi ile ilgili gerekli kilit noktaları ve bazı yaklaşımlar üzerinde tartıştılar. Eğitimde, el yıkama izleği ve genel koordinasyon planı gözden geçirildi. Soruların ve sorunların tartışıldığı eğitimde, sorunlar değerlendirilip çözüm yöntemleri üzerine konuşuldu.

El Yıkama ve Hijyen Eğitimi

Çocuklara doğru el yıkama ve hijyen eğitimi vererek çocuk hastalıklarını önlemek hedefiyle düzenlenen etkinlik 15 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşti.9 Eğitmen ve 353 çocuk katılımcının yer aldığı eğitimde “Ellerimizi ne zaman yıkarız?” “Önce su mu, sabun mu?” “Doğru el yıkamadaki 4 önemli hareket nedir?” soruları cevaplandı.

Anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan eğitimde çocuklara doğru el yıkama hareketleri gösterildikten sonra, çocuklar lavaboda eğitmenler yardımıyla ellerini öğrendikleri şekilde yıkadılar. Eğitimde glo-germ jel ve UV ışık feneri kullanıldı. Çocuklara lavaboya göndermeden önce ellerine glo-germ jeller sıkıldı ve sadece UV ışık feneriyle çocukların jeli ellerinden çıkarabilip çıkaramadıkları kontrol edildi. Doğru el yıkama bilgisine erişim, çocuklar ve eğitmenlerle birlikte çocuk şarkılarında dans edilerek kutlandı. Gün sonunda 65 anasınıfı, 288 birinci sınıf öğrencisine eğitim verilip uygulama yaptırıldı.

Haber Tarihi: 05/04/2019

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023