Ana içeriğe atla

Acıbadem Üniversitesi ve Beylikdüzü Belediyesi’nin iş birliği ile düzenlenen “Afet Sağlığı Çalıştayı” gerçekleşti

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM), Kuluçka Merkezi ve Beylikdüzü Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Çalıştay, 1 Aralık 2018 tarihinde Beylikdüzü Belediyesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

AKOM), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Geomek Mühendislik, Yerel Afet Gönüllüleri Derneği, Beylikdüzü Kaymakamlığı, Medikal Arama Kurtarma Derneği (MEDAK), Hello Tomorrow Türkiye, Deprem Öncesi Sıradışı Doğa Olayları Ulusal Gözlem Ağı (DOHAD), Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi girişimcilerinden Nabutech ve Tion şirketleri ile Acıbadem Üniversitesi ve Beylikdüzü Belediyesi bölüm müdürlükleri temsilcileri katıldı.

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Çakılcıoğlu’nun açılış konuşmasının ardından Başkanlığını Acıbadem Üniversitesi SPM Müdürü Doç. Dr. Haluk Özsarı’nın yaptığı panelde; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Güler, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadi Bakırcı, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Buğrahan Bayram ve Beylikdüzü Belediyesi Beylikdüzü Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Gürkan Akgün tarafından sağlık hizmetleri açısından afet öncesi hazırlık ve afet sonrası hizmet sunumuna yönelik dikkate alınması gerekenler, afetlerde kullanılabilecek yeni teknolojiler, afet konusunda farkındalık yaratma gibi konularda sunumlar yapıldı. Sunumların ardından, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırıldığı interaktif bir tartışma oturumu yapılarak, öğleden sonra yapılacak çalışma grupları oturumlarında tartışılacak konular belirlenmiş ve katılımcılar gruplara paylaştırıldı.

Ana moderatörlüğü Acıbadem Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Akın tarafından gerçekleştirilen Çalışma Grupları Oturumlarında; (1) Afet’te farkındalık yaratma ve bilinçlendirme, (2) Afetlerde sağlık hizmetleri (temel sağlık, çevre sağlığı), (3) Afet teknolojisi, (4) Afet lojistiği ve tedariki ve (5) Arama ve kurtarma konuları ele alındı. Çalışma Grupları; kendilerine verilen konuya yönelik problemleri ve ihtiyaçları belirledikten sonra, çözüm önerileri oluşturarak sunum haline getirdiler.

Çalışma Gruplarının sunumlarından sonra, bundan sonra izlenecek aksiyon planı belirlendi ve Çalıştay sona erdi.

Haber Tarihi: 09/04/2019

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023