Ana içeriğe atla

VI. Tıp Fakültesi Öğrenci Kongresi ALIS (A Look Into Science)

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen geleneksel uluslararası bilimsel öğrenci kongresi ALIS (A Look Into Science), her sene sağlık alanında farklı bir tema belirleyerek farklı kitlelere ulaşmayı ve güncel alanlara değinmeyi hedefliyor. 5-6-7 Mayıs 2023 tarihlerinde 6.sı düzenlenen kongre kapsamında dolu dolu bilimsel ve sosyal program katılımcılara sunuldu.

“Tedavinin Evrimi: Cerrahi ve Girişimsel Yaklaşımlar” temasının işlendiği kongreye toplam 10 ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 600 kişi katılım gösterdi. “Kronik Pankreatit Tedavisinde Gelişmeler, Melanoma Multidisipliner Yaklaşım, Rektum Tümörlerinde Güncel Multidisipliner Yaklaşım, Oftalmolojide Güncel Gelişmeler, Beyin Tümörleri ve Epilepsi, Konjenital Pulmoner Malformasyonlar, Ürolojide Yeni Yaklaşımlar, Kardiyovasküler Tıp” başlıklarına sahip 8 bilimsel oturum içeren ve birbirinden inovatif konuşmaların yer aldığı programda 37 konuşmacı yer aldı. İki oturum şeklinde ve bir kısmı üniversitemizde yer alan Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik-Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi’nde (CASE)’de gerçekleşen toplam 40 çalıştay ile katılımcılar, kendilerini hem bilimsel hem de sosyal alanda geliştirme fırsatı buldu. Dolu dolu geçen bilimsel programın yanında Denizcan Aktaş’ın katılımı ile gerçekleşen sosyal konuşmacı oturumunda ise eğlenceli dakikalar yaşandı.

Bilimsel ve sosyal oturumlara ek olarak, çeşitli fakültelerden öğrencilerin araştırmalarını sunduğu kongrede sözlü sunumlar geçtiğimiz sene tıp fakültesi dekanlığı desteğiyle başlatılan ve bu sene 2.si düzenlenen AIMS (Acıbadem University International Medical Students) Awards projesi kapsamında finale kalan 10 öğrencinin sunumuyla gerçekleşti. Jüri değerlendirmesinin ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri Acıbadem Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güldal Süyen ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve kongre danışman öğretim üyesi Prof. Dr. Şahin Şenay tarafından takdim edildi. Poster sunumları arasından dereceye giren öğrencilere ise ödülleri Prof. Dr. Güldal Süyen, Prof. Dr. Şahin Şenay ve Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Mert Güven tarafından takdim edildi.

Kongre Organizasyon Ekibi: Ahmet Berkan Çiftçi, Bilal Kızılaslan, Serra Nur Selek, Yaren Nur Demir, Ömer Bahadır Kılıç, Ömer Faruk Sülüker, Arda Mavi, Ahmet Develioğlu, Akın Emir Dokuyucu, Mehmet Çay, Nihal Güllü Bozbaş, Cemre Erdoğan

 

Haber Tarihi: 02/06/2023

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024